Det kongelige Teater klar med sommerkoncerter

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater er klar med sommerkoncerter. Foto: PR

Det Kongelige Teater har på kun få uger etableret et akut-program med musikken som katalysator: En klassisk sommerkoncert og en teaterkoncert, beregnet til at give næring til håbet om at fremtiden bliver lysere

Forestillingerne er blevet stablet på benene hurtigt, da den officielle sæson er forbi

Den 7. juni kl.15 opføres Det Kongelige Teaters sommerkoncert i Operaen, hvor Det Kongelige Kapel, Operakor og solister går på scenen.

Den 8.,9. og 10. juni kl.20 spiller Alletiders krisesange i Skuespilhuset. Anført af Tammi Øst, Johanne Louise Schmidt, et all star hold af musikere og værterne Mathias Hammer og Danni Travn vil sangene fortæller om hvordan man reagerer i krisetid. Om vores evne til at rejse os og få noget godt ud af dem.

”Vi har netop åbnet for salg af billetter til en del af den kommende sæson. Vi ser heldigvis en stor efterspørgsel, siger Teaterchef Kasper Holten.

”Det virker som om danskerne er ivrige for at kunne komme ud og bruge kulturen igen og føler sig trygge ved det med de retningslinjer, som nu er på plads – herunder at komme i teatret”.

Sørgelige sange og håbefulde sange.

I en god times tid inviteres publikum med på en musikalsk rejse. Fra “I en sal på hospitalet” over “Den blå anemone” til “Relax” og gennem kriser som tuberkulose, besættelsen og AIDS.

Med Danni Travn og Mathias Hammer som musikalske guider fortolkes krisesangene fra de sidste hundrede år.

De akkompagneres af Det Kongelige Teaters ensemble og musikerne Emil de Waal, Gustaf Ljunggren og Anders Stig Møller.

Det Kongelige Teaters sommerkoncert

Kasper Holten er vært for Det Kongelige Kapel, solister fra Operaen og Det Kongelige Operakor, når Det Kongelige Teaters sommerkoncert opføres på Operaens store scene.

Her er plads til 500 tilskuere.

Toner fra nogle af de største komponister – bl.a. Beethoven, Richard Strauss, Mozart, Verdi og Carl Nielsen – kommer til at fylde salen.

Operachef John Fulljames er henrykt over, at Operaen igen kommer til at summe af fantastisk musik og et forventningsfuldt publikum

Streames live ud til hele landet

Under nedlukningen har 250.000 danskere set med på gratis streaminger af forestillinger fra Det Kongelige Teater. Og selvom nogle nu kan opleve kunsten live i teatrets huse igen, livestreames koncerten i Operaen den 7. juni kl.15 også gratis på Facebook og via KGL Xtra på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Så kan alle være med til at fejre at teatrene nu må åbne igen.

Trygheden for publikum er højeste prioritet. Således er der kun afsat 500 pladser til koncerten i Operaen, mens kun halvdelen af pladserne sælges til Alletiders krisesange i Skuespilhuset.

Teatret overholder alle myndighedernes retningslinjer, så både publikum og medvirkende kan føle sig trygge ved at besøge forestillingerne.

Billetterne til sommerkoncerten og teaterkoncerten sælges til en enhedspris på 100 kr.

Man kan læse mere om koncerterne og købe billetter her

Previous articleNu bliver der sommerteater i Odense Slotsgård
Next articleLaura Ramberg stopper på Husets Teater