Det Kongelige Teater og kommuner går sammen om klassisk scenekunst i skolen

Danmarks Statistik, nye tal, publikum vælger teatret til, TIO, statstøttede teatre
FOTO: Det Kongelige Teater, Gamle Scene ©Jens Lindhe

Det Kongelige Teater og flere af landets kommuner er gået sammen om at give børn og unge mulighed for at lære om og arbejde med klassisk scenekunst i skolen.

Sammen med 45 skoler rundt omkring i Danmark arbejder Det Kongelige Teater på at gøre klassiske kunstarter som opera, ballet, skuespil og klassisk musik til en del af skoleskemaet for endnu flere børn og unge. Det Kongelige Teater har allerede gennem mange år arbejdet på at integrere den klassiske scenekunst som en naturlig del af elevernes skolegang, og med de nye partnerskaber ser det ud til, at initiativet når ud til endnu flere elever.

Outreach-chef på Det Kongelige Teater, Dorthe Paulli, udtaler: ” Vi glæder os over, at det igen er muligt at indgå partnerskaber med en lang række kommuner i hele landet. Ved at samarbejde fokuseret med de udvalgte kommuner og skoler bidrager vi til, at lærere, elever og samarbejdspartnere kan fortsætte arbejdet og benytte de værktøjer, de har fået gennem forløbet, når partnerskabsaftalen ophører.”

I år er der indgået partnerskaber med skoler i Vanløse, Brønshøj, Vesthimmerland, Jammerbugt og Rebild, mens de første partnerskaber blev indgået sidste år med grundskoler på Amager og i Sønderborg, som stadig er med i forløbet. I alt er der indgået partnerskaber med 26 skoler i Region Nordjylland og Sønderborg Kommune, og 19 partnerskabsskoler i Københavns Kommune.

Previous articleBisse rykker ind i teaterforestillingen ORLANDO
Next articleTre danseforestilinger du skal se i efteråret