Det Kongelige Teater præsenterer PRIDE

PRIDE
Foto: Det Kongelige Teater

I anledning af Copenhagen 2021 præsenterer Det Kongelige Teater den internationale forestilling PRIDE – en forestilling om stolthed og skam, personlige fortællinger og en hyldest til at være den, man er. Teaterforestillingen har premiere i Skuespilhuset den 19. august 2021 under den internationale pride-event Copenhagen 2021.

Stolthed og skam

Stolthed og skam er følelser, der knytter sig til det at være den, man er, og turde vise det. Den internationalt anerkendte tyske dramatiker og instruktør, Falk Richter, sætter fokus på de følelser set i et LGBTIQ+-perspektiv i sin nye, internationale forestilling på Skuespilhusets Store Scene.

Et ensemble af internationale queer dansere, skuespillere og performere fra seks lande skaber sammen med Falk Richter en forestilling, som berører de personlige erfaringer, der knytter sig til at være LGBTIQ+ person i dag. Hvad har vi opnået i dag i 2021 i Danmark, i Europa, i Verden? Hvad har vi lagt bag os? Hvad vil fremtiden bringe? De medvirkende deler deres erfaring og personlige historier, deres stolthed over den opnåede frihed og skammen over den fortsatte undertrykkelse. De fortæller historier om transformationen, om tilkæmpede og udlevede utopier, om nye måder at skabe familie på og om deres drømme om en verden, hvor alle kan være fri og føle sig sikre – set ud fra vores tid, hvor LGBTIQ+-personer globalt kæmper for deres rettigheder, og hvor opnåede rettigheder er truet.

International dramatiker og instruktør bag forestillingen

Falk Richter arbejder som dramatiker og instruktør i hele Europa og har opnået stor anseelse for måden, hvorpå han gennem scenekunsten engagerer sig i presserende sociale og globale anliggender. Ved at samarbejde med mange forskellige kunstnere og skuespillerne i kreative processer, er hans arbejde forankret i en tværæstetisk tilgang til scenekunsten – en tilgang han også bruger under arbejdsprocessen med PRIDE.

PRIDE udføres af scenekunstnere, der alle har en tilknytning til LGBTIQ+-miljøet. PRIDE foregiver ikke at repræsentere alle aspekter af LGBTIQ+-miljøet, da de medvirkende først og fremmest optræder som sig selv på scenen.

Inklusion og kærlighed fejres

PRIDE på Det Kongelige Teater opføres i anledning af Copenhagen 2021, der samler to af LGBTIQ+’s største begivenheder WorldPride og Eurogames i København og Malmø fra den 12. august til den 22. august. Her fejres inklusion og kærlighed gennem kunst, kultur, internationale konferencer og sportsbegivenheder, som bl.a. inkluderer Drag Olympics, rulleskøjtning, cykelworkshops og sportsaktiviteter for regnbuefamilier.

Læs mere om forestillingen PRIDE her.

Previous articleMusikteatret melder klar til udendørskoncerter
Next articleKONGELIG SOMMERBALLET er klar med årets program