Det Kongelige Teater tilbyder gratis arrangementer for alle aldre

Det Kongelige Teaters gratisarrangementer
I sæson 19/20 præsenterer Det Kongelige Teater en række gratis arrangementer. Foto: PR Foto.

I denne sæson har Det Kongelige Teater igen arrangeret en lang række gratis tilbud for alle aldre inden for både teater, opera og ballet. Arrangementerne foregår i Skuespilhuset, Operaen og på Gamle Scene.

Det Kongelige Teater kan i år præsentere en række nye spændende tiltag som Teaterimpro. Her lægger skuespillerne fra Det Kongelige Teaters ensemble manuskripterne væk og begiver sig ud i improvisationens kunst.

Har man lyst til at kaste sig ud i opera og fællessang, kan man synge med på La Traviata og Carmen i Syng med Operakoret under ledelse af korsyngmester Steven Moore. Eller man kan komme med til Bogen bag, hvor forfattere, instruktører og medvirkende fortæller om de bøger, der har inspireret til nogle af sæsonens store forestillinger.

Opera i børnehøjde

For børnene er der i år mulighed for at komme ind og opleve opera i børnehøjde til PixiOperaen Den grimme ælling. Den er frit fortolket efter et af H.C. Andersens mest kendte og elskede eventyr. I Operaens foyer afholdes PixiKoncert. Her er både børn, bamser og klapvogne velkomne til at høre klassisk musik med musikere fra Det Kongelige Kapel.

Brunch og ballet

I denne sæson vender publikumsfavoritten Brunch og ballet tilbage, hvor man kan overvære Den Kongelige Ballets morgentræning på Gamle Scene. Publikum kan også komme ind og se åbne sceneprøver på udvalgte balletter og operaer fra Det Kongelige Teaters repertoire til Åben opera og Åben ballet. Her er det bl.a. muligt at høre Barberen i Sevilla, Blixen og Mahlers 3. symfoni.

”Det Kongelige Teaters scener er åbne kulturhuse, som ud over vores forestillinger også byder på et bredt program af gratis aktiviteter som åbne sceneprøver, koncerter og debatter, der introducerer Det Kongelige Teater og vores kunstarter på nye og tilgængelige måder”, siger Peter Grønborg, chef for Åbne Huse og Ofelia Plads på Det Kongelige Teater.

Det Kongelige Teaters gratis aktiviteter opdateres løbende på teatrets hjemmeside og på Facebook. Se mere her.

Previous articleHispaniola, ostesangen og nattens stjerner igen på Folketeatret i Skatteøen
Next articleSe tilbage på Frida Kahlos liv med et anderledes blik