Det Ny Teater igangsatte prøver på KINKY BOOTS på nedlukningens 2. dag

Sminkeprøve med Silas Holst som Lola i Kinky Boots // Fotokreditering: Det Ny Teater
Sminkeprøve med Silas Holst som Lola i Kinky Boots // Fotokreditering: Det Ny Teater

I weekenden lukkede alle landets teatre ned i en måned for publikum, men det afholdte ikke Det Ny Teater fra i mandags at begynde prøver på teatrets næste store musicalsatsning Broadway-succesen KINKY BOOTS, der får danmarkspremiere 10. februar med Silas Holst og Lars Mølsted i hovedrollerne.

Det Ny Teaters direktør Niels-Bo Valbro udtaler:

”Det kan virke absurd, at vi begynder prøver på en ny forestilling dagen efter, at alle landets teaterforestillinger er lukket ned. Det er desværre grundvilkårene lige nu, hvor vi skal langtidsplanlægge og være klar med premieren på KINKY BOOTS om syv uger. Det er en stor og krævende produktion, der involverer mere end 100 medvirkende på og udenfor scenen. Det er en betragtelig udfordring at få det hele til at gå op med alle de gældende restriktioner. Vi glæder os imidlertid til at byde publikum velkommen til en kæmpe fest på høje hæle, når nedlukningen er slut.”

Cyndi Lauper og Broadway-succes


Med seks år for fulde huse har KINKY BOOTS været én af Broadways største musicalsucceser de sidste ti år. Dens dynamiske og iørefaldende musik er skrevet af pop-ikonet Cyndi Lauper, der i 80’erne fik en hel verden til at synge med på sange som Girls just Wanna Have Fun, True Colors og Time After Time. KINKY BOOTS modtog efter verdenspremiere i 2013 13 Tony-nomineringer og vandt hele 6 af priserne herunder årets Tony for Bedste Musical og Bedste Musik og senere tre Laurence Olivier Awards i London herunder prisen for årets Bedste Nye Musical.

Om KINKY BOOTS


KINKY BOOTS er en festlig, varmhjertet og morsom musical baseret på en virkelig historie (og en britisk film af samme navn fra 2005). Charlie er arving til en skofabrik. Han kæmper for fabrikkens overlevelse og må i bogstaveligste forstand op på tæerne for at redde familiens skrantende forretning. For hvem gider købe dyre kedelige herresko? Da Charlie ved et tilfælde møder dragqueenen og den flamboyante natklubartist Lola og hans seks angels, kan han begynde at se lyset i mørket. Sammen beslutter de at producere ”kinky boots” – glitrende og meget højhælede støvler til mænd! Og så sker der noget!

KINKY BOOTS er en skøn livsbekræftende og opløftende fortælling om at skifte – ikke bare sko – men også livsfilosofi for at skabe noget unikt sammen. En ægte feelgood-musical om venskab, kærlighed og om at overvinde fordomme – en fest på tårnhøje hæle.

Silas Holst spiller dragqueenen Lola, Lars Mølsted har rollen som skoarvingen Charlie, og i andre roller medvirker bl.a. Monica Isa Andersen, Rasmus Fruergaard, Ann Farholt, Kim Hammelsvang, Sebastian Harris, Søren Torpegaard og mange flere.

Previous articleMungo Park får bevilget 600.000 til udvikling af samarbejder på Vestegnen
Next articleKlassikere på Musikteatret Holstebros teaterscene