Det Ny Teater på udkig efter Oliver og vennerne

I efteråret 2020 producerer Det Ny Teater en pragtopsætning af OLIVER! Og i den anledning afholder teatret børneaudition lørdag den 7. marts og søndag den 8. marts for at finde de børn, der skal spille Oliver, Lurendrejeren og alle hans andre venner. Teatret søger drenge i alderen 7-15 år og piger i alderen 8-13 år.

Den gribende fortælling om drengen, der bad om mere

OLIVER! begynder i fattighusets spisesal, hvor de sultne børn får serveret en grydeskefuld vælling. Oliver vover at bede om en skefuld mere til stor opstandelse for alle – ikke mindst fattighusets forstander, den imposante Mr. Bumble. Til skræk og advarsel for de andre børn beslutter han sig for at sælge Oliver.

Oliver flygter til London, hvor den snu Fagin får øje på den sårbare og forældreløse dreng og indlemmer ham i sin drengebande af lommetyve. Snart er Oliver indfanget i Londons kriminelle underverden.

Musicalklassikeren for første gang på Det Ny Teater

Musicalen OLIVER! opføres for første gang på Det Ny Teater til efteråret. Den er baseret på Charles Dickens udødelige roman Oliver Twist om livet på samfundets bund i Victoriatidens England. OLIVER! er et af musicalhistoriens absolutte hovedværker og er en gribende, morsom, barsk og dramatisk fortælling. Den byder på stærke karakterer, et stort ensemble og en perlerække af uforglemmelige sange som ”Food, Glorious Food”, ”Consider Yourself”, ”It’s a Fine Life”, ”As Long as He Needs Me” og ”Reviewing The Situation” af den legendariske engelske musicalkomponist Lionel Bart, som også har skrevet musicalens manuskript.

En musicalsensation fra starten

OLIVER! fik verdenspremiere i London i 1960, hvor den blev en øjeblikkelig sensation med forrygende anmeldelser og buldrende udsolgte huse. I 1963 blev den også en megasucces på Broadway. Filmversionen, med Ron Moody i rollen som Fagin, udkom i 1968 og indbragte fem Oscars. Siden har forestillingen været opført igen og igen på både West End, Broadway og flere gange i Danmark, og fra september i år kan man for første gang opleve OLIVER! på Det Ny Teater.

Holdet bag

OLIVER! iscenesættes af Daniel Bohr, scenografi og kostumer skabes af Paul Farnsworth, mens Per Engström står for den musikalske indstudering. Samme kreative trio har stået bag en perlerække af Det Ny Teaters succeser bl.a. The Sound of Music, Love Never Dies, Jekyll & Hyde, Spillemand på en Tagryg og senest Dance of the Vampires. Forestillingen er oversat til dansk af Karen Hoffmann.

Læs mere om auditions her

Previous articleDerfor tænder Morten Hemmingsen på Bellevue Teatrets ”Den Evige Ild”
Next articleOplev nye sider af Lisa Nilsson i Tivoli