Det personlige rum udfoldes i ZONA

ZONA i Koncertkirken på Blågårdsplads. Foto: Dansehallerne.

Fra den 12. december til den 15. december præsenterer Dansehallerne og koreograf Edhem Jesenković’ nyeste værk ZONA i Koncertkirken på Blågårdsplads. På scenen vil tre performere udforske ideen om privatliv og intimsfære, samt grænserne mellem selvet og omgivelserne.

Hvordan opfatter vi vores personlige rum?

I ZONA har publikum mulighed for at se på sig selv med et fornyet blik og tænke over, hvordan man opfatter sit personlige rumPublikum vil opleve, hvordan det er at være konstant overvåget. Hvordan er det at udvikle sig i et lille afgrænset rum, hvor andre kontrollerer én, som en kunstigt dyrket plante adskilt fra omgivelserne?

Koreograf Edhem Jesenković beskriver, hvordan han forholder sig til det personlige rum:

”Ens personlige rum er, hvor du “bevarer” din identitet og privatliv. Og det rum handler også om en indre følelse og indeholder personlige minder, velkendte lugte, smage, genstande og den uidentificerede følelse af hjem. Det er det territorium, der opretholder din eksistens, indeholder din egen tro og et sted, hvor du samler styrke og kærlighed.”

Om Edhem Jesenković

Edhem Jesenković er født og opvokset i Sarajevo i Bosnien-Herzegovina. I 1993 emigrerede Edhem til Sverige, og det var der, han opdagede dansen. Han blev uddannet som danser fra Den Kungliga Svenska Balletskolan i Stockholm i 1999.

Siden 2002 har han haft sin base i København. Som danser har Edhem arbejdet i mange forskellige kompagnier og deltaget i en række projekter i Skandinavien og Europa. Jesenković har skabt en række koreografier siden 2004, der har vundet stor anerkendelse. I 2009 vandt han Cross Connection Ballet Choreography Competition i København med stykket 7×8 Thats All It Is. I 2012 blev han inviteret til at lave en koreografi for Dansk Danseteater, hvor hans Dilemma Of Obedience blev Reumertnomineret i 2013 for den bedste danseforestilling. I 2014 blev Edhem udvalgt som kunstner til den europæiske platform Aerowawes med forestillingen M.E.N. Han har turneret med sine forestillinger i både Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Tjekkiet og Belgien.

ZONA kan opleves i Koncertkirken på Blågårdsplads fra den 12. til 15. december. 

Læs mere om forestillingen og køb billetter her.

Previous articleVordingborg Teater nyfortolker belgisk altertavle i GUDS LAM
Next articleSkuespiller og teaterleder Jytte Abildstrøm gæster KulturHave på dk4