Det sker i Aarhus Festuge 2019

The Urban Hunt
THE URBAN HUNT spiller på Teater Katapult under Aarhus Festuge. Foto: PR Foto

Aarhus Festuge står for døren, og byen er derfor snart igen fyldt med musik, teater, kunst, arkitektur, gastronomi, debatter og alt derimellem. Der er noget for enhver smag, og der er mange muligheder for at få en helt unik oplevelse. Teaterverden er også rigt repræsenteret, og vi har derfor udplukket en lille håndfuld af de mange forestillinger og shows, som finder sted i ugen.

For Ever Four Seasons på Bora Bora

Under festugen kan man danse med til lyden af cello og granit, når Bora Bora præsenterer urpremieren på For Ever Four Seasons. Det er et koreografisk og musikalsk værk, der insisterer på langsomheden som en modstand mod vor tids hurtigt accelererende verden. Forestillingen undersøger menneskets rolle i vor tidsalder, hvor vi direkte påvirker hele vores verden. Bag forestillingen står kompagniet Convoi Exceptionnel med koreograf Jon R. Skulberg i spidsen, der iscenesætter de erfarne dansere Marianna Kavallieratos og Kenzo Kusuda. Det er en forestilling af internationale kræfter med pondus og stor tilknytning til Norden, Danmark og Aarhus.

Forestillingen kan opleves på Bora Bora d. 4.-7. september. Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

THE URBAN HUNT på Teater Katapult

Teater Katapult præsenterer forestillingen THE URBAN HUNT, der transformerer storbyen til jagtmagt og gør bymennesket til jæger. Skuespiller og dramatiker Malte Joe Frid-Nielsen har ladet sig inspirere af den amerikanske journalist Brendan Kileys artikel af samme navn til at researche og undersøge sammenhængen mellem mad og død, naturen og byen. For kan vi med vores position i verdensordenen lade være med at fæstne et ansvarsfuldt blik på døden omkring os? Både den, som vi møder på hospitalerne, og den, som vi lægger i indkøbskurven. THE URBAN HUNT tager publikum med på en fortælling om at tage jagten og døden til sig for at blive i den øverste del af fødekæden.

Forestillingen kan opleves på Teater Katapult d. 2.-4. september. Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

International nat-cabaret: Magic Moments i Hermans i Tivoli Friheden

Det Internationale Natcabaret optræder i Hermans i Tivoli Friheden. Foto: Reinhardt.

Igen i år kan man opleve Det Internationale Natcabaret i et spektakulært show med anerkendte artister fra hele verden. I år hedder showet Magic Moments og er fyldt med magiske oplevelser, når dansere, akrobater, komikere og verdensartister danner rammen om en fortryllende aften. Inden showet serveres der velkomstdrinks og treretters middag fra restaurant Terrassen.

Forestillingen kan opleves i Hermans i Tivoli Friheden d. 31. august-7. september. Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

An Eve and an Adam på Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangen kan man opleve den Reumertvindende danseforestilling An Eve and an Adam, som gentænker vores forhold til nøgenhed og diskuterer nutidens kropsidealer. Vi dækker den naturlige krop til i det offentlige rum, mens ”den perfekte krop” bliver vist på sociale medier og i medierne. Tilsyneladende eksisterer blufærdigheden ikke længere, når det drejer sig om den nøgne krop i den virtuelle verden. Samtidig fritages børn og unge fra omklædning, og flere vælger ikke at gå i bad i fitnesscenteret for at undgå at være nøgne over for andre. Er det et problem, at det mest naturlige ved os er ved at blive det mest sårbare? Gennem forestillingen forsøger instruktør Palle Granhøj at vise den nøgne sandhed uden filter – for er det et problem, at vi ikke tør vise det mest naturlige frem længere?

Forestillingen kan opleves på Teatret Svalegangen d. 30.-31. august og d. 3.-7. september. Læs mere om forestilling og bestil billetter her.

Gravity på Godsbanen

Svalholm Dans ved koreograf og iscenesætter Nønne Mai Svalholm præsenterer GRAVITY, der er et abstrakt konceptuelt performanceværk, tager udgangspunkt i tyngdekraften. Her arbejdes der med samstillingen mellem krop og objekt , og det udforskes, hvordan værdier konstrueres og kommunikeres. Parret Sisse Lunøe og Lars Bjertrup lægger krop, sind og sanser til værket, som skaber nye fortolkninger subjektet, objektet, menneskelivet og verden.

Performanceværket kan opleves på Godsbanen d. 30. august-8. september. Læs mere om værket og bestil billetter her.

Mozarts Don Juan på Helsingør Theater i Den Gamle By

Aarhus Sommeropera præsenterer i samarbejde med Egnsteatret Undergrunden en ny produktion af Mozarts opera DON JUAN – et værk, der har vakt begejstring og forundring gennem århundreder. Operaen bygger på legenden om den skrupelløse kvindefører, som begiver sig ud på eventyr med det ene formål at erobre kvinders hjerter. Den har fået status som et af de største mesterværker i vores kulturarv. DON JUAN er instrueret af Anders Ahnfelt-Rønne, og Thomas Storm spiller rollen som Don Juan.

Operaen kan opleves på Helsingør Theater i Den Gamle By d. 3.-4. september. Læs mere og bestil billetter her.

Oplev desuden højdepunkterne LazarusAarhus Teaters Store Scene og den 12 timer lange performance Det Åbne HjerteDet Gamle Aarhus Amtssygehus.

Læs mere om Aarhus Festuge her.

Previous articleSigurd Barrett står bag ny julemusical på Randers EgnsTeater
Next articleFrilandsmuseet byder på Orla Frøsnapper for hele familien