DETOUR DANCE FESTIVAL fejrer 10 års jubilæum

Foto: DETOUR DANCE FESTIVAL

En eksplosion og fejring af dans og kunst! DETOUR DANCE FESTIVAL er tilbage og fejrer 10 års jubilæum med et festivalprogram, der demonstrerer street dansens samtidsrelevans og mangfoldighed. Festivalen løber af stablen fra 18. til 21. augustDansekapellet i København.

Du kommer til at kunne opleve danseforestillinger, musik, film, talks & workshops. Derudover byder festivalen på et stort program med forestillinger fra ind- og udlandet af førende kunstnere inden for street dance, hip hop, house, break og vogue. Programmet består af nye forestillinger, samt et gensyn med en række af de forestillinger, der har været med til at gøre DETOUR DANCE FESTIVAL til en institution i det danske dansemiljø. 

Fokus på street dance som scenekunst

Siden 2012 har DETOUR DANCE FESTIVAL haft fokus på street dance som scenekunst. Og i de 10 år DETOUR DANCE FESTIVAL har eksisteret, har festivalen arbejdet på at vise det bedste inden for dansk og international street dance. Det har de gjort ved at vise nogle af de mange talenter inden for dans og koreografi, der ikke har egen scene. De fortæller:

“Street dance har en kæmpe publikumsappeal, men det er en sjældenhed på de store teater- og dansescener. Derfor er der brug for en festival som DETOUR DANCE FESTIVAL, som viser street dance som scenekunst, samt mange andre stilarter såsom break, hip hop, voguing og house dance.”

Der er et stort dansemiljø i Danmark og et kæmpe publikum til dansen. Derfor glæder DETOUR DANCE FESTIVAL sig til at møde både dansere og publikum til dette års festival.

Tid til refleksion

Normalt er en 10 års fødselsdag en begivenhed for fejring, men DETOUR DANCE FESTIVAL’s 10 års jubilæum giver også anledning til refleksion. Festivalleder Sara Jordan fortæller:

Da vi startede festivalen for 10 års siden, håbede vi at den kunne være med til at bane vejen for street dance og hip hop på de store scener, og jubilæet giver anledning til at tænke over om vi har nået det vi gerne ville. Og desværre er svaret, at der er langt igen. Vi er kommet et stykke vej, men der er stadig langt mellem forestillinger med street dance på de store scener, og blandt tilskudsgivere til scenekunst er street dance, hip hop, electric boogie og  break  stadig en sjældenhed.” 

Selvom der gives støtte til og nogle fonde yder tilskud til en håndfuld dansere og kompagnier, der arbejder med street dance, hip hop, break og electric boogie, så er der næsten ikke sket en udvikling i de 10 år festivalen har eksisteret. Der er meget få nye kompagnier, der er kommet med. Og mange fantastiske koreografer og dansere oplever at løbe panden mod en mur, hvis de skal søge tilskud til deres forestillinger. Det skyldes ikke, at deres forestillinger mangler kunstnerisk kvalitet, men fordi de mangler kompetencer og viden inden for støttesystemet og de private fonde, når der skal tildeles støtte til street dance.

Festivalens håb er, at mangfoldigheden, der er i samfundet, også kommer til at afspejles i kunsten og i den kunst, der gives penge til.

DETOUR DANCE FESTIVAL finder sted på Dansekapellet i København fra 18. til 21. august 2022. Køb billetter til festivalen her.

Previous articleEn ny scenekunstfestival for BØRN er født!
Next articleÆ Teater vil med ny teaterkoncert engagere de unge i deres hjemstavn