Direktørduo tager fire år mere i spidsen for Betty Nansen Teatret

Eva Præstiin, Elisa Kragerup, Betty Nansen Teatret
FOTO: Eva Præstiin og Elisa Kragerup © Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Betty Nansen Teatrets bestyrelse har netop vedtaget, at Elisa Kragerup og Eva Præstiin fortsætter som direktører for teatret i endnu en 4-årig periode.

Da Eva Præstiin og Elisa Kragerup tiltrådte som direktører for Betty Nansen Teatret i 2018, var det med en vision om at udforske scenekunstens kollektive potentiale. Det arbejde kan nu gå ind i en ny fase, da teaterets bestyrelse netop har forlænget de tos kontrakt frem til 2026.

I deres første periode på teatret har publikum kunne opleve titler som I Et Forhold, En Skærsommernatsdrøm og Bonnie & Clyde. Forestillinger, der på forskellig vis mikser ord, krop og musik som ligeværdige sprog, der kan skrues op og ned for. Det er det genremix og sanselige spor, som vil blive endnu mere markant de næste fire år.

Betty Udvikler udvikler videre

Særligt arbejdet med at skabe en mere kollektiv produktionsform, hvor flere fagligheder inddrages tidligt i produktionsprocessen, har været i fokus de seneste fire år. I 2019 modtog teatret en stor bevilling fra Bikubenfonden til at udvikle en egentlig kollektiv metode. Bevillingen har blandt andet finansieret afdelingen Betty Udvikler, der driver og udvikler teatrets kollektive indsats. I 2022 udløber bevillingen, men Betty Udvikler har givet teatret så godt et fundament, at teatret fremover investerer en del af sin egenkapital i at drive metoden og de unikke formater, som udspringer af den, videre.

”I en tid, som må siges at være meget individorienteret, er det netop teatrets største force, at afsenderen af vores kunstart er et fællesskab. Det er i teatrets sjæl, at vi ikke kan gøre det alene. En del af vores forpligtelse som kunstart er også at formidle teater som et rum for fællesskab. Også i forhold til publikum. I fremtiden vil det være endnu tydeligere, at teater er et sprog, som skabes og opleves kollektivt,” siger Eva Præstiin og Elisa Kragerup.

Elisa Kragerup og Eva Præstiin tiltrådte som direktører i 2018. De har tidligere arbejdet sammen som en del af Det Kongelige Teaters ensemble Det Røde Rum.

Previous articleAstrid Lindgren-klassiker er årets juleforestilling på Randers Teater
Next articleSofie Linde og Rasmus Bjerg tager på landsdækkende showturné til foråret