Don Juan forvandles til totalteater på Sort/Hvid

Don Juans dødsannonce © Wrong
Don Juans dødsannonce © Wrong

I forbindelse med CPH Opera Festival forvandles Mozarts Don Giovanni til totalteater på Sort/Hvid i Don Juan. Operaen begynder efter Don Juans død, og publikum er inviteret til dødsmesse. Alle sale på Sort/Hvid inddrages i en totaloplevelse, hvor operasangere, slangemennesker og sabelslugere giver Don Juan et liderligt og lidelsesfuldt gravbal. Opsætningen er en samproduktion mellem Sort/Hvid og CPH Opera Festival.

Hos Mozart dør Don Giovanni til slut, men i Sort/Hvid og CPH Opera Festivals version af Don Juan er han død fra begyndelsen. Samtlige teatersale på Sort/Hvid er forvandlet til et gravbal for forføreren over alle forførere. Publikum vil i store dele af forestillingen kunne bevæge sig frit rundt mellem de medvirkende, der foruden fire af Danmarks stærkeste operatalenter også tæller bl.a. en sabelsluger, et slangemenneske og en luftakrobat.

Don Juan er endnu mere interessant som død

Don Juan er en velkendt karakter, der gennem årene har fascineret et hav af mennesker. Instruktør Christian Lollike fortæller dog, hvorfor han mener, at man ved at slå Don Juan ihjel har gjort karakteren endnu mere interessant:

“Det interessante ved Don Juan er alle dem, som er blevet afhængige af ham. Hvorfor savner de ham, når de samtidig føler sig forrådte og svigtede? Hvad er det for en dæmonisk tiltrækningskraft han har? Det er mere interessant end Don Juan i sig selv. Derfor starter vi operaen efter hans død. I denne udgave møder vi eftermælet efter Don Juans hæmningsløse eskapader. Vi skaber en dødsmesse blottet for normer og skik. Uden at afsløre for meget kan jeg sige, at der er en kvindelig sabelsluger med, og at tøj kan komme på og af lynhurtigt.”

Mozarts musik nyfortolkes til Don Juan af komponist Mads Brauer fra bandet Efterklang. På scenen er en række sangere, men man vil ikke opleve en gruppe sangere, der spiller hver deres rolle. Hele holdet repræsenterer på forskellig vis sider af forføreren, kvinderne han nedlægger og alle de sindstilstande og følelser, der opstår i processen: Jalousi, længsel, sorg, liderlighed. Musikalsk betyder det, at partier, der traditionelt synges af kvinder, her muligvis kan synges af mænd eller omvendt.

Don Juan er en samproduktion mellem Sort/Hvid og CPH Opera Festival og spiller på Sort/Hvid i perioden 4.- 17. august 2019. Der kan læses meget mere om forestillingen her, hvor der også er link til billetkøb.

CPH Opera Festival foregår fra 1.- 10. august. Mere info kan findes på festivalens hjemmeside her.

Vi har her på teaternyheder.dk tidligere givet en række anbefalinger til den kommende sæsons forestillinger på Vesterbros teatre. Herunder kan også findes nogle af højdepunkterne på Sort/Hvid i sæsonen 19/20.

Previous articleTeater-øhop i august
Next articleVinderen af lynkonkurrencen om The Sound of Music er fundet