Dracula genopstår i Aarhus

Dracula - Den Jyske Opera og Aarhus Teater
Dracula - Den Jyske Opera og Aarhus Teater

Den Jyske Opera og Aarhus Teater skulle i fællesskab have opført en musikalsk storopsætning i april 2020 baseret på en af gyserklassikernes helt store skikkelser – DRACULA. Forestillingen blev imidlertid lagt ned på grund af Coronavirus, men nu er det sikkert og vist, at forestillingen alligevel bliver realiseret. DRACULA får premiere på Aarhus Teaters Store Scene 8. februar 2023 i Martin Lyngbos iscenesættelse. Castet bliver først offentliggjort senere. 

Gysende smuk musikalsk forestilling om den legendariske vampyr

Når grev Dracula lægger sin mund mod den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Dracula-myten fik liv i Bram Stokers berømte roman fra 1897. I et væld af bøger, på film og teaterscener har den karismatiske legende suget til sig af det varme blod. Nu får du den stormfulde historie om Dracula i en storslået musikalsk forestilling, skabt af Aarhus Teater i samarbejde med Den Jyske Opera.

Aarhus Teater og Den Jyske Opera skaber fælles værk

I DRACULA forenes det bedste fra operaens og teatrets verden, når skuespillere møder et stort operakor, som gennem intenst drama og berømt kormusik illustrerer Draculas mytiske rejse gennem tiden.

Forestillingen iscenesættes af Martin Lyngbo, som også har skrevet manuskriptet sammen med Lucas Svensson efter Bram Stokers roman. Lyngbo er lige nu aktuel som instruktør af CIRKUS JUL, som Aarhus Teater, Saxo og Muskelsvindfonden står bag. Aarhus Teaters husscenograf, Reumert-vinderen David Gehrt skaber det storslåede rum, mens den franske kostumedesigner Mathilde Grebot står for kostumerne til forestillingen. Komponist og lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborg går på rov i musikhistorien og låner bl.a. fra Mozart, Verdi, Fauré og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser, der fremføres af Den Jyske Operas Kor.

Myten om grev Dracula

Verden kender ham som grev Dracula, men hans rigtige navn var Prins Vlad. Han blev inspirationen for myten om vampyren Dracula fra den sene middelalder i det mørke og mystiske Transsylvanien.

Dracula vokser op i en tid med voldsomme krige. Europa er truet af invasioner fra øst, og Draculas svar er at drukne store landområder i blod. Han mister sin elskede i krigene og bliver gennem sorgen dømt til at rejse gennem århundreder i tørsten efter nyt blod. I slutningen af 1800-tallet ser han en mulighed for at genrejse slægten Draculas storhed ved at invadere London og overtage ledelsen af det britiske imperium. Den unge Mina Harker er genstand for hans kærlighed, og en lille gruppe mænd samler sig omkring hende for at kæmpe mod vampyren – og redde civilisationen.

Dracula får premiere Aarhus Teater Store Scene den 8. februar 2022. Billetter sættes i salg i starten af 2022.

Previous articleMomentum ansætter ny kunstnerisk lederskab for sæson 22/23
Next articleIceage-frontmand skriver musik til Romeo & Julie på Aarhus Teater