Drama om splittelse får premiere i en splittet tid

Foto: Creative ZOO

Europa er i krig. Lande er i splittelse og nye grænser sættes. Teatret Svalegangen næste store satsning er et uhyggeligt og aktuelt drama om magts opståen og om hvordan venner bliver til fjender. DEN STORE BRAND får premiere den 10. september.

DEN STORE BRAND er en poetisk og musikalsk fortælling om, hvordan venner bliver til fjender. Et symbolsk drama om uretfærdighed og magts opståen af den internationale dramatiker Roland Schimmelpfennig fortolket af instruktør Simon Boberg og komponist Bebe Risenfors. Et vandløb løber over sine bredder. En flod bliver til et hav. En bro braser sammen. Hvad nu, hvis det var dig, der stod på den anden side? Kærlighed forbinder, men kan den overleve DEN STORE BRAND?

Om forestillingen

To landsbyer ligger tæt som tvillinger i maven. Et vandløb flyder mellem de to byer, forbundet af en simpel bro. Et kærestepar fra hver sin landsby. Børn der leger på broen. Kornmarker, lyden af insekter og klokker, der fortæller tiden i dalens to byer. Når forårsfloden kommer, løber åen over, og landsbyerne skilles for en stund. 

Men en dag bliver den ene landsby ramt af den ene ulykke efter den anden, og inden for kort tid er landsbybeboerne fattige, uden tag over hovedet, ramt af sygdom og død. Efter sommerens tørke følger regn og oversvømmelser, en feberepidemi og en stor ødelæggende brand. Alt imens den anden landsby lever i fred og velstand.

Instruktør Simon Boberg udtaler:

”Schimmelpfennigs eventyr foregår i en ikke defineret fortid, men det føles som en alt for rammende skildring af verden, som den ser ud lige nu, hvor klimakatastrofer og meningsløse konflikter mellem broderfolk præger dagsordenen. Det stiller skarpt på de spørgsmål, vi alt for ofte ignorerer. For hvad hvis det en dag er os, der befinder sig på den anden side af grænsen?”

DEN STORE BRAND har premiere den 10. september og spiller frem til den 8. oktober 2022. Køb billetter til forestillingen her.

Previous articleAalborg Operafestival afslører årets program
Next articleKulturpulsen guider til sommerens kulturbegivenheder