Dramatisering af ‘Kvinden ved 1000 grader’ kan opleves på Folketeatret

Kvinden ved 1000 grader
FOTO: Solbjørg Højfeldt ©Bjarne Stæhr

På Folketeatret kan du fra den 24. april til 6. maj opleve forestillingen Kvinden ved 1000 grader, en dramatisering af den islandske forfatter Hallgrímur Helgasons internationale roman af samme navn.

Hera på 80 år ligger alene i en garage med sin bærbare computer, cigaretter og en håndgranat som eneste ejendele og venter på at blive befriet for det liv, hun ikke længere orker. Hun gør sig klar til sin egen kremering, og mens ovnen kommer op på de 1000 grader, funderer hun for sidste gang over sit lange liv.

Forestillingen opføres som monolog af skuespilleren Solbjørg Højfeldt, og instruktøren bag af Therese Wilstedt, der både i 2013 og 2015 blev Reumert-nomineret for ’Årets instruktør’ for iscenesættelsen af hhv. ‘Røverne’ på Aalborg Teater og ‘Elefantmanden’ på Odense Teater. Du kan læse mere om Kvinden ved 1000 grader og købe billetter her.

Forfatteren Helgason kan desuden opleves den 9. april på Frederiks Bastion, hvor hun opfører hørespillet ‘THE STATE OF DANMARK’ som en del af AKT1s radiodrama.

Previous articleTidligere radikaliserede unge vil bekæmpe ekstremisme
Next articleFIK DU LÆST: Uge 14