Foto: Vendsyssel Teater & Teater V

Dramatisk Debut 2022 går online! – Vendsyssel Teater og Teater V holder fast i konkurrence, trods nedlukning.

Mens teatrene endnu engang står tomme, holder Vendsyssel Teater og Teater V fast i at afholde den planlagte manuskriptkonkurrence Dramatisk Debut 2022 d. 9. januar. Finalen skulle have fundet sted i begge ender af landet, men bliver nu online. Meget er anderledes, men én ting har ikke ændret sig: De 130.000 kr. til debuterende talenter skal uddeles.

Der er meget, der ikke er som det plejer at være, når Dramatisk Debut afholdes for syvende gang: Det er første gang konkurrencen afholdes sammen med Vendsyssel Teater og nu er den, grundet COVID19, blevet online.

Selvom Dramatisk Debut kommer til at være online, er konceptet det samme: Professionelle skuespillere opfører readings af de tre manuskripter live for publikum, og der findes en vinder og uddeles en publikumspris, en 2. og en 3. plads med en samlet pengesum på 130.000 kr.

Konkurrencens førstepræmie er 100.000 kr. samt en professionel produktion af den forestilling, som vinderen har skrevet – med professionel debut på Vendsyssel Teater og herefter en spilleperiode på Teater V. Derudover er der både en anden- og en tredjepræmie at hente på hhv. 10.000 og 5.000 kr., samt en publikumspris på 15.000 kr.

Juryen

Juryen til Dramatisk Debut 2022 er: Teaterinstruktør Anders Lundorph, (forperson), scenograf Rikke Juellund, skuespiller Marie-Lydie Melono Nokouda, dramatiker Simone Isabel Nørgaard, skuespiller Jørgen Bing, kunstnerisk leder af Danskdansk, samt instruktør og manuskriptforfatter Sandra Yi Sencindiver og dramaturg på Vendsyssel Teater Ditte Bladt-Hansen.

De tre finalister

De tre finalister i konkurrencen er: Tor Lind med manuskriptet ANNE FRANKENSTEIN Sandra Mahmoud Lindquist med manuskriptet OPRAH WINFREY HAR ALT, MEN INGEN BØRN Henriette Katrine Lund med manuskriptet AFBRUDT SAMLIV

Læs mere og køb billet på https://vendsyssel-teater.dk og https://www.teater-v.dk

Tidligere artikelHoldet bag STOLTHED OG FORDOM øver på zoom
Næste artikelBritney Spears’ befrielse bliver til musikforestillingen WORK BITCH