Dyk ned i en underjordisk bunker og oplev A Night at the End of the World

A Night at the End of the World
Fra den 7. november kan publikum komme ned i en underjordisk bunker og opleve teater i A Night at the End of the World. Foto: Constantin Gindele.

”PAST MIDNIGHT. NEVER KNEW SUCH SILENCE.
THE EARTH MIGHT BE UNINHABITED.”
– Samuel Beckett

Året er 2040. Danmark er ødelagt af en stime af klimakatastrofer og omfattende oversvømmelser. Dem, der overlever, bor alene og er helt afskåret fra menneskelig kontakt. En aldrende ensom mand klamrer sig til sine erindringer om den gamle verden. En verden der står i skærende kontrast med den skræmmende nutid.

Fra den 7. november kan publikum opleve teaterforestillingen A Night at the End of the World baseret på Samuel Becketts ikoniske stykke Krapp’s Last Tape og præsenteret af Københavns nyeste engelsksprogede teatergruppe Assemble Theater Collective. Stykket er opsat i en underjordisk bunker i hjertet af København, og opsætningen er tænkt til at fange publikum med en unik og intim oplevelse.

”Dette er ikke bare endnu en aften i teatret! Vi vil gerne tage publikummet med på en rejse gennem jorden, gennem tiden og gennem deres egne erindringer”,  siger instruktør og stifter af Assemble Theater Collective, Carol Hayes, som har drømt meget længe om at lave lige netop denne forestilling. ”Becketts forfatterskab er så langt forud for sin tid, at det nu i 2019 er mere relevant end nogensinde før. Stykket giver en menneskelig vinkel på den voksende globale klimakrise ved at udforske, hvordan liv kunne se ud efter en klimakatastrofe, og hvordan vores handlinger og deres konsekvenser former vores fremtid.”

En prisvindende teatertrup

Assemble Theater Collective består af nye og veletablerede kunstnere fra København, og deres første opsætning Fragile blev præsenteret på Fringe Festivalen, hvor skuespiller Daniel Niel Ash fik prisen for bedste forestilling. Efter gruppens succes har Assemble Theater Collective nu nytænkt Samuel Becketts sprog i A Night at the End of the World.

Iven Gilmore er et velkendt ansigt på Københavns engelsksprogede teaterscene, og denne gang skal han indtage stykkets eneste rolle som Krapp, der siges at være stærkt inspireret af Samuel Beckett selv. Stykket er skabt af et tværfagligt team med erfaring i teater, film, musik, lyddesign og arkitektur.

A Night at the End of the World åbner Copenhagen Irish Festival og kan opleves i perioden den 7.-14. november i bunkeren på Herman Triers Plads i København.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleTeater Nordkraft inviterer børn og unge til at rulle sig i teater og performancekunst
Next articleLær helt ukendte sider af H.C. Andersen at kende på Teater Katapult