Dyrene i Hakkebakkeskoven indtager Tivoli

Dyrene i Hakkebakkeskoven
Dyrene i Hakkebakkeskoven kan opleves i Tivoli til maj © Tivoli

Thorbjørn Egners klassiske og populære historie om Klatremus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus og alle de andre dyr fra Hakkebakkeskoven er gennem årene blevet opsat på scener omkring i hele landet. Til maj er det dog første gang forestillingen kan opleves i Tivoli, når Glassalen lægger sine skrå brædder til.

Historien om Dyrene i Hakkebakkeskoven er kendt af de fleste, og det er svært ikke også at holde af den. I forbindelse med Børnenes Kulturuge, der løber fra 10.-19. maj, har Tivoli inviteret alle dyrene i Glassalen, hvor forestillingen spiller alle dage på nær 13.-15. maj.

En klassisk historie om livets største temaer

Hakkebakkeskoven er fuld af forskellige dyr. Klatremusen, der elsker musik; Harepus, der bager kager; Den rare Bamsefar; og den lille Skovmus, der bare gerne vil have, at alle er gode venner. Dyrene lever i fordragelighed under skovens love. Men noget truer freden. Mikkel Ræv elsker at spise sine naboer og kun ved at holde sammen – forskelle til trods – kan skovens øvrige dyr klare skærene.

Dyrene i Hakkebakkeskoven handler om nogle af livets største temaer: Om at holde sammen, passe på hinanden – og se styrken i vores forskelligheder. Opsætningen i Glassalen bliver tillige meget tro mod bogens oprindelige forlag.

”Det har været et bevidst valg at tage udgangspunkt i tegningerne fra bogen, samt at dyrke en til tider nærmest stilistisk spillestil. Ved samtidig, at lade karaktererne optræde med (dyre)masker på, har det været håbet at kunne vække Thorbjørn Egners streg og karakterer scenisk til live i en grad, jeg ikke tidligere har set det gjort…”, fortæller instruktør Pelle Koppel.

Dyrene i Hakkebakkeskoven spiller i Glassalen i Tivoli 10.- 11. maj (dog ikke 13.-15. maj) og anbefales til alle fra 5 år. Billetter til forestillingen kan findes her.

Trailer til Dyrene i Hakkebakkeskoven
Previous articleSkuespiller Charlotte Munch gæster KulturHave på dk4
Next articleÅrets HIGHLIGHTS: Anbefalinger til CPH Stage