Earthbound Symposium: Scenekunst og forskning stiller skarpt på klodens fremtid

Eartbound Symposium, teater, dans, scenekunst
PR foto, Earthbound Symposium

Fra den 15. til den 17. september bliver publikum præsenteret for en ganske særlig symbiose, når fakta fra naturvidenskaben møder scenekunstens fortællinger i Mols Bjerge og i Aarhus. Kunstnere, musikere, filosoffer, antropologer og forskere møder publikum for at undersøge forholdet mellem mennesker og natur midt i klodens mange forbundne klimakriser. Det kan opleves i både Bora Bora i Aarhus, Rødegaard i Knebel & Earthwise Residency i Bogens.

Naturvidenskaben møder scenekunsten

Når Earthbound Symposium løber af stablen, møder to verdener hinanden. Gennem samtaler, debatter, forelæsninger og workshops samlet i et faligt møde ønsker Earthbound Symposium at udfordre måden, vi tænker og handler på i forhold til klimakrisen og derved inspirere os til forandring.

Til at åbne Earthbound Symposium er den anerkendte Natasha Myers, der er lektor ved Institut for Antropologi på York University og direktør for The Plant Studies Collaboratory. Online fra Canada fortæller hun om sit arbejde med og syn på de planter, der omgiver os. Planter, der ifølge Natasha Myers, er verdensskabere, som vi skal lære at leve mere forbundet med, hvis vi vil have en levende verden.

Om Earthbound Symposium 

Bag Earthbound Symposium står det aarhusianske performanceteater Secret Hotel med kunstnerisk leder Christine Fentz i spidsen. Hun fortæller:  

Vi vil give et fornyet fokus på den forbundethed, der er mellem mennesket og alle andre levende organismer. Det er nødvendigt at have altings forbundethed som udgangspunkt, hvis vi for alvor skal forstå og forbedre klodens tilstand. Vi samler disse forskelligartede fagligheder, fordi det er på tværs af typer af viden, at vi kan skabe ny viden. Når kunsten møder den traditionelle videnskab, er der mulighed for sammen at skabe helt nye synsvinkler,” fortæller Christine Fentz og fortsætter:

“Vi har nyligt set, hvor handlekraftige mennesker kan være, og hvis vi skal nå at gøre noget mod den krise kloden er i, er der brug for radikalt anderledes måder at tænke, se og handle. Derfor er det tværdisciplinære arbejde så vigtigt.”

I løbet af tre dage vil publikum opleve både forelæsninger, teater, dans, musik, gåture, sang, debatter og workshops – alt sammen indvævet i ét overordnet forløb, hvor scenekunstnerisk tænkning udfordrer vante symposieformater. Både indhold og rammer bliver skabt på tværs af scenekunst og forskning, når danske, nordiske og internationale indbudte symposium deltagere møder publikum i Nationalpark Mols Bjerge og i storbyen Aarhus. 

Se det fulde program her

Previous articleDEN HVIDE DAME genopstår i Liselund Slotspark
Next articleÅrets forestilling MY DEER HUNTER gæster Teater Nordkraft