Efter 30 år: Slut med gratis gadeteater i Kongens Have

I Feel Good © Gorm Valentin
I Feel Good © Gorm Valentin

Teatret Brændende Kærlighed har gennem 30 år spillet gratis teater for københavnere og alle andre gæster i Kongens Have. Teatret har ikke modtaget den nødvendige støtte, og derfor bliver årets forestilling I Feel Good den sidste.

Gennem 30 år har Teatret Brændende Kærlighed fyldt Kongens Have i København med gratis gadeteater i juli måned. Teatret har dog i år ikke fået den livsnødvendige støtte fra Statens Kunstfonds Sceneudvalg og må derfor dreje nøglen om. Det ærgrer naturligvis folkene bag teatret, som i en samlet pressemeddelelse særligt fremhæver teatrets brede folkelige appel:

“Det er med vemod, vi siger farvel til vores kæmpestore, trofaste publikum i Kongens Have, der gratis har kunnet nyde vores ordløse fysiske forestillinger, lige fra den skrammelpoetiske ‘Grønthøsterne Kommer’ fra 1988 til samtidssatiren ‘Forever Young’ fra 2018. Et gratis kulturtilbud, der har kunnet samle et stort og ikke mindst meget bredt og mangfoldigt publikum, et publikum man ellers ikke ser i teatrene.”

Sidste forestilling er en gammel anmelderfavorit

Teatrets sidste opsætning bliver af det anmelderroste stykke I Feel Good fra 2010. Denne opsætning er muliggjort gennem støtte fra Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, da teatret ellers ikke i år havde kunnet realisere en forestilling.

I I Feel Good er et lille fly fra Feel Good Airlines er nødlandet. Ud af vraget kravler; Den nydelige kaptajn, den charmerende stewardesse og en højst irriterende passager. Hvad sker der når man falder ned på jorden og bliver ramt af renlivet godhed? Forestillingen er en komedie om at overleve katastrofen med humøret intakt. Helt i tråd med teatrets udsatte situation lander vores 3 medvirkende i den værst tænkelig situation, og klarer den kun ved hjælp af ukuelighed, kreativitet og uden respekt for realiteternes kedsommelighed.

I Feel Good spiller på Valnøddeplænen i Kongens Have i perioden 7.- 21. juli 2019. Der er gratis entré.

Previous articlePigen med Bomberne sprænger efteråret ind på Mungo Park
Next articleStorslået Carmen under åben himmel