Emma Gad sættes ud af takt på Randers Teater

Emma ude af takt. Foto: Randers Teater.

“Folk omkring os har jo glemt, hvordan man opfører sig, ikke sandt! Så der er god grund til at genopfriske regler for den gode opførsel.”

Den 15. til 16. oktober tager de seks kvinder fra succesforestillingen Lillys Danmarkshistorie nu fat på Emma Gads dannelses-historie med forestillingen Emma ude af taktRanders Teater.

“Man skal aldrig stikke servietten i knaphullet”, “Man må undgå al støj, idet man spiser”, “Lær deres børn i tide at være uafhængige af andres hjælp”, “Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en samtale”.

Disse – og mange flere – gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren Takt og Tone – hvordan vi omgås. Fru Gad rådgav ikke kun om etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? Hvordan forholder man sig til børn og eks’er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?

Har vi brug for en manual til det sociale liv?

I 60’erne og 70’erne blev det en regel, at der ikke måtte være nogle regler. I dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans.

Humoristisk takt og velkendte toner

Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til gyldne leveregler af skuespillerne Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Christiane Bjørg Nielsen, Tanya Lund Andersen, Henriette Rosenbeck, Sanne Graulund.

Vivian Nielsen er dramatikeren bag stykket og instruktør Madeleine Røn Juul står for iscenesættelsen.

Emma ude af takt kan opleves på Randers Teater fra den 15- til 16. oktober.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleTag med på en rejse fra fortvivelse til håb
Next articleDesigner Jesper Høvring tegner over 100 kostumer til THE BODYGUARD – THE MUSICAL: “Jeg har aldrig prøvet noget lignende!”