En amerikaner fanget på Bornholm

SVANEKE, FOTO: Rønne Teater
SVANEKE, FOTO: Rønne Teater

SVANEKE har premiere på Rønne Teater imorgen torsdag den 23. september. Et stykke, der ikke ville have set dagens lys, havde det ikke været for covid-19, rejserestriktioner og en del tilfældighed (eller skæbne, hvis man er mere til det).

Stykkets genetik 

Under corona-krisen i foråret 2020 var den amerikanske teatermand Kevin Doyle inviteret på besøg hos teaterchefen for Bornholms Teater. Kevin Doyle er en erfaren teaterproducent med mange internationale projekter i bagagen, og så har en helt særlig tilgang til teaterproduktion. Teaterchefen havde netop inviteret ham på besøg for at høre mere om hans arbejdsmetoder og for at hente viden og inspiration.

Midt under besøget indførte regeringen rejserestriktioner, og Kevin strandede i Svaneke. Her begyndte han at studere livet og tale med folk om, hvordan det er at leve i et lille samfund i undtagelsestilstand. Restriktionerne blev så lempet igen, og Kevin forlader Bornholm – men blot for at vende tilbage et år senere for at genoptage samtalen med de samme mennesker. Hvordan har livet ændret sig? Hvad er der sket med dem? Og hvad er der sket med Svaneke? Og det er der tilsyneladende kommet en genrebrydende forestilling ud af.

“Kevin er både dramatiker og instruktør og har specialiseret sig i at blande elementer fra både teater og film, lyd og fotografi i sit arbejde – og ofte på baggrund af en dybtegående research af det emne, han kaster sig over. Derfor giver det fuldstændig mening, at vi nu kan præsentere ’Svaneke’ som et resultat af hans besøg og arbejde, og vi er meget spændte på, hvordan publikum vil tage imod den. Vi bornholmere plejer jo at være meget nysgerrige på, hvordan ’fremmede’ opfatter os, og det håber vi også vil gøre sig gældende her.” – Udtaler Teaterchef Jens Svane Boutrup om stykkets skaber. 

Praktisk info: 

SVANEKE opføres på engelsk/dansk og spiller fra den 23. september til og med den 26. september på Rønne Theater, Teaterstræde 2. Forestillingerne er en del af Bornholms Kulturuge. Den kan også opleves og på Svanekegården fra 29. september til 2. oktober. 

Køb billet til SVANEKE her.

Ud over selve forestillingen vil det være muligt at møde Kevin Doyle den 28. september kl. 19.30-21.30 i Rønne Theaters Teatercafé til arrangementet ”Mod strømmen – kunsten vs. sociale medier”, hvor Kevin vil fortælle om sine arbejdsmetoder og tankerne bag hans produktion. Læs mere om Kevin Doyle her.

 

Previous articlePerformancevandring i naturen for alle sanserne
Next articleEr vi alle på vej ud i en hypokondertilstand?