En dåselatterfremkaldende tragedie om at tabe sig (selv)

Foto: Martin Høyer

KAGEFABRIKKEN er en fortælling om, hvad det vil sige at lave om på sig selv. Med vanlig sikker hånd har Christian Lollike indbagt det tragiske midt i det komiske. Den talentfulde og lege-syge instruktør Niels Erling står for afbagningen på Scala fra den 19. november. 

Samfundshysteri

Der var engang en hyggelig kagefabrik i en hyggelig by, hvor alle havde det fortræffeligt. Undtagen fabriksejer Niels (Kristian Holm Joensen). Samfundets sundhedshysteri giver nemlig røde tal på bundlinjen, og nu truer konkursen. Men virksomhedskonsulenten Faxholm (Jacob Madsen Kvols) bliver måske kagefabrikkens redningsmand. Med klæbrige og sukkersøde buzzwords overtaler han Niels til at trimme og revitalisere både fabrik og medarbejdere. Med slankekager skal fabrikkens overlevelse sikres. Men omlægningen er ikke uden konsekvenser…

Danskernes frygt

Med KAGEFABRIKKEN indstiller Lollike komedielinsen på en tabuiseret frygt blandt danskerne: fedme. Men som altid er det reelle tema hos Christian Lollike at spørge, hvad det egentlig er, vi griner af. Det tager forestillingen fat i ved at fokusere på det postuleret morsomme; det, der i sitcoms som Seinfeld og Sams bar bliver præsenteret som sjovt med brug af dåselatter og kunstige talepauser, så der er plads til at grine.

“Vi er gået all in på sitcom med oneliners og masser af dåselatter. Sitcomgenren er en skamløs bombe af hygge og insisterende komik. Og det er noget, jeg tager meget alvorligt.” Fortæller instruktør Niels Erling

Holdet bag 

Christian Lollike skrev KAGEFABRIKKEN i 2009 sammen med erhvervspsykologen Franz Wilhelm Søes-Cybulski. KAGEFABRIKKEN havde urpremiere i Det Røde Rum på Det Kongelige Teater i 2013, og bliver også lavet som film med Lollike som instruktør i 2022.
Den fremadstormende og ekspressive instruktør Niels Erling står for iscenesættelsen, mens Franciska Zahle er scenograf og Eilev Skinnarmo er scenografisk konsulent samt kostumedesigner. Marie Brolin-Tani står for koreografien til forestillingens meget forskelligartede musik, der spænder fra dansktoppop til japansk synth-musik og fitness-disco.

Hovedrolleindehaver er Kristian Holm Joensen, der bedre end nogen anden skuespiller herhjemme favner spændet mellem tragedie og komedie. Fra Aarhus Teaters ensemble medvirker Nanna BøttcherJacob Madsen KvolsAnders Baggesen, Sofia Nolsøe, Mette Døssing og Mette Klakstein, mens Clint Ruben er i scenepraktik fra Den Danske Scenekunstskole Aarhus.

Læs mere om forestillingen her 

 

 

Previous articleNyt afsnit af Teaternyheder på DK4
Next articleEventyrlig juleballet for hele familien