Forplantning - En fucking Slagmark på Teatret Svalegangen
Forplantning - En fucking Slagmark på Teatret Svalegangen

Fra d. 30. oktober – 27. november tager Teatret Svalegangen forstørrelsesglasset i hånden og zoomer kærligt ind på landets reproduktive tilstand i en tempofyldt komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden og spejler alt fra mikroinsemination, til en smutter på Roskilde, Ellen der ’gør det selv’ (læs: Hun har droppet at finde Mr. BareNogenlundeRight), Anna og Elisabeths donorvalg, Downs-børn, ufrivillig abort, ligestilling og meget mere direkte fra slagmarken… plus et lille kig ind i fremtiden.

Forplantningens slagmark

Dramatiker Linda Klein udtaler: “Drivkraften for mig har været at sætte ord og scener på, hvor komplekst et område forplantning er, og – ikke mindst – hvor fyldt med skyld, skam og ‘skidegode’ råd det også er. Selvfølgelig er mange af scenerne sat noget på spidsen, og så alligevel. Selv i et land som Danmark, hvor vi jo bryster os af vores store tolerance og rummelighed, og hvor vi gudskelov er langt fra lande som fx USA’s rabiate antiabortkult, så er der rigtig ofte en onkel, en veninde, en mor, en bror, som hvisker eller råber om ‘vi da ikke liiiige skulle tage os sammen og droppe egoismen, se at finde en kæreste, spise sundere, have dårlig samvittighed over fravalget og for fanden da bare gøre det rigtige! Hvad det så end er.”

Højspændt befrugtning

Som en anden David Attenborough går skuespiller Holger Østergaard sammen med fem andre skuespillere på opdagelse i det danske forplantningslandskab for at se nærmere på menneskeartens reproduktive tilstand. Og det er bestemt ikke nogen udramatisk rejse, de begiver sig ud på. For selvom vi burde glæde os over nutidens mange forplantningsmuligheder, står der ved hvert valg nogen klar til at kloge sig og dømme. Og ikke sjældent dømmer vi også os selv. Uanset om vi vælger børn til eller fra, uanset om vi får for få eller for mange, for tidligt eller for sent, er forplantning – selv i lille, fredselskende Danmark – en fucking slagmark.

Fakta om forestillingen
Medvirkende: Holger Østergaard, Maja Juhlin, Kaja Kamuk, Ashok Peter Pramanik, Jonas Kriegbaum, Josefine Tvermoes.
Tekst: Linda Klein
Instruktion: Anders Lundorph
Scenografi: Mikkel Sebastian Rostrup
Lysdesign: Henrik Sloth
Lyddesign: Anton Bast
Sceneproduktion: Folkes Garage
Produceret af Teatret Svalegangen

30. oktober – 27. november 2021
Varighed ca. 90 min.

Læs mere og køb billetter her.

Tidligere artikelFAMILIEN NORDEN: VIRKELIGHEDSTEATER MED UNGE NORDISKE STEMMER
Næste artikelKom i julestemning på Folketeatret med “Jul i Gammelby”