Foto: David Trood

Virkelighedens terror-planer og 8 års idømt fængselsstraf til en 17-årig pige bliver i DEN FØRSTE DRÅBE BLOD kernen i en fortælling om bristet kærlighed, savn og tilflugt i ekstreme tanker, når gæstespillet fra Teater Fair Play gæster Teater Katapult fra den 18.-19. januar.

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD handler om “Pigen”, der hele sin barndom savner at være “normal” og have en “normal familie”. Hun søger efter kærligheden, men da hun endelig finder den, bliver hun såret. Hun søger trøst og tilflugt i islam. En tilflugt, der hurtigt udvikler sig til, at hun bekender sig til Sharia og hellig krig og mener, at alle vantro skal dø.

Kundby-sagen omhandlede en 17-årige pige, der i 2017 blev idømt 8 års fængsel for at have planlagt et terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle Stationsby og Carolineskolen i København, samt at have udøvet grov vold mod en pædagog på en lukket institution, mens hun var varetægtsfængslet.

Hvordan går det til, at en helt almindelig dansk pige blive dømt for terrorisme og fængslet? Hvad får hende til at bekende sig til Sharia og Jihad? Og er dette overhovedet spørgsmål, hvor der findes svar?

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD er et gæstespil af Teatret Fair Play. Læs mere om forestillingen her

Tidligere artikel350 gymnasieelever dyster i kunsten at anmelde teater
Næste artikelHørespil om xenofobi mod asiater i kølvandet på covid-19 kan nu opleves på dansk