Foto: Morten Arnfred

En festival er født! En hel weekend med forestillinger og oplevelser for børn i Pavillon K. I weekenden d.21. og 22. maj kan den nye scenekunstfestival BØRN! opleves hos Pavillon K i Vordingborg. Det er forestillinger og oplevelser for børn i alderen 0-11 år.

Udover de 8 forestillinger, der er på programmet, kan Havlandet også udforskes begge dage. Det er et oplevelseslandskab af scenograf Tanja Bovin for både små og større børn, hvor man kan klæde sig ud og lege, og også lave sit egen havvæsen til at tage med hjem. Havlandet er gratis, og børnene kan være der så længe de har lyst – bare de er i følge med en voksen.

Programmet

Festivallens program rummer forestillinger for både de helt små til de større børn.

Til de helt små børn mellem 4-18 måneder er der danseforestillingen Natten af MYKA, der handler om at natten ikke kun er et sted med mangel på søvn, men at den også kan være smuk og forunderlig. Her kommer børnene sammen med en forælder ind i den bløde scenografi, hvor den smukke forestilling sker foran og imellem babyerne, som kan bevæge sig rundt som de har lyst. 

Mørkesti og Solskinsdryp af teaterBLIK for de 1-5-årige inviterer de små publikummer helt tæt på, mens et landskab bliver til af tegninger, papir, musik, ord og farver, og tager de små med på tur i parken, ud i floden, ind i buskadset hvor krible krable-dyrene pusler, eller ud i drømmeverdenen hvor græsstråene bliver en skov og tasken et hus. Forestillingen er en helhedsoplevelse af tre kunstarter; teater, musik og billedkunst. 

Tag en Ting af Teater du Milde Himmel er en forestilling om alle de ting, der omgiver os, og om det fantastiske faktum, at naturens resourcer og vores kreativitet sammen har skabt alt, hvad vi har i verden omkring os. En naturvidenskabelig og filosofisk forestilling, iscenesat med humor og poesi for børn mellem 5-10 år. 

KABOOM – om kunsten at ødelægge af Live Art Danmark, er en familieforestilling fra 6 år og op, der handler om forholdet mellem destruktion og skabelse. Sammen med publikum undersøges den forbudte glæde ved ødelæggelse igennem at smadre ting. Der fortælles om værker fra kunsthistorien, hvor destruktion er den skabende kraft. Der knases bolsjer, smadres guitarer og en kødhakker fodres med gamle bøger, så der kan laves pølser af dem.

Foto: Jacob Stage

Om den nye festival for børn

Vordingborg kommune har mange professionelle scenekunstnere boende, og med Pavillon K har de fået et fælles sted, hvor de både kan arbejde, og hvor de kan præsentere deres kunst for publikum. Og børn som publikum er noget af det bedste, da de er særligt umiddelbare og sansende, medlevende og engagerede. Forestillingerne på BØRN! er udvalgt efter netop det, så alle forestillingerne er særligt sanselige, visuelle, kropslige eller undersøgende. 

Forestillingen er skabt af Pavillon K i samarbejde med Vordingborg Børneteaterforening og er støttet af Vordingborg Kommune, Øernes Kunstfond og Nordea-fonden.

Festivallens program udspiller sig lørdag d. 21. og søndag d. 22. maj begge dage kl. 10-15 i Pavillon K i Vordingborg.

For mere information og køb af billetter til de enkelte forestillinger klik her.

Tidligere artikelAARHUS REVYEN vender tilbage
Næste artikelDETOUR DANCE FESTIVAL fejrer 10 års jubilæum