En stemme til de ældre – Eutopia og Teatret Svalegangen søger medvirkende

Foto: PR

Eutopia og Teatret Svalegangen arbejder på en ny Borgersceneforestilling. Er du eller nogen du kender mellem 60 og 100 år, og vil du opleve den unikke oplevelse, det er at skabe sammen? Møde mennesker og mærke fællesskabet og nærheden, der er forudsætning for at skabe en teaterforestilling? Så er chancen der nu. Pilotprojektet LIVET TIL LÅNS, som Eutopia står bag i samarbejde med Teatret Svalegangen, søger medvirkende. Der indkaldes til et informations- og rekrutteringsmøde den 28. oktober kl. 13.00 på Teatret Svalegangen.

Unikke historier og liv på scenen

Visionen med LIVET TIL LÅNS er at skabe en borgersceneforestilling, der giver stemme til en borgergruppe, som sjældent kommer til orde: ”de ældre”. De er del af en tid, hvor man googler sig til alt, og hvor levet erfaring er mindre og mindre værd. Hvor der tales om, hvor meget et liv er værd økonomisk, og hvor et menneskes identitet er lig med en jobtitel. LIVET TIL LÅNS vil udforske alderdommens verden og sætte fokus på individet – for der findes ikke én samlet gruppe som ”pensionisterne” eller ”de ældre”. Der findes forskellige liv og historier. De historier vil Eutopia og Teatret Svalegangen gerne høre. Derfor inviteres mulige medvirkende til informations- og rekrutteringsmøde den 28. oktober på Teatret Svalegangen.

Oplevelsen af tomhed

Eutopia der står bag projektet, som stadig er i udvikling, har arbejde med borgerinddragende scenekunst siden 2017. Kunstnerisk leder Brigitte Christensen udtaler: ”I et community play eller en borgersceneforestilling står almindelige mennesker på scenen som skuespillere og medskabere. Det kræver ingen forudsætninger at medvirke. Kun lysten, viljen og tiden. Man kan sige, at deres talent er deres gode historie. Deres historier, drømme, håb og tanker iscenesættes i professionelle scenekunstneriske rammer, men før det kan ske, skal vi kende deres dem. Det glæder jeg mig til, for LIVET TIL LÅNS er vigtigt netop nu.”

Foto: PR

Direktør og kunstnerisk chef Per Smedegaard supplerer: ”Ensomhed og usikre sociale relationer er stigende med alderen og i et næsten hyper-individualiseret samfund kan oplevelsen af tomhed føles endnu mere monumental for en generation, der er vokset op uden iPhone, internet og Instagram.”

Vil du vide mere om LIVET TIL LÅNS eller er du eller en du kender den rette medvirkende: Så kom til informations- og rekrutteringsmøde den 28. oktober kl. 13.00 på Teatret Svalegangen.

Previous articleTeater Katapults INSIDEREN får repremiere
Next articleMOVE YOUR MIND: Dansefestival til både hjernen og kroppen