ENHJØRNINGER I DET OFFENTLIGE RUM
Foto: Fra udstilingen “Anden stjerne til højre” på Nikolaj Kunsthal af kunstner Thomas Øvlisen. Thomas Øvlisen er ikke en del af NORDLYS.

I denne weekend 10. og 11. april indtager det koreografiske kollektiv NORDLYS de københavnske gader med ENHJØRNINGER I DET OFFENTLIGE RUM. Her kan fluffy, pastelfarvede enhjørninger med indbyggede lydsystemer spottes i byrummet omkring Nikolaj Kunsthal. Følg NORDLYS’ Instagram for at se, hvor og hvornår de dukker op i nærheden af dig.

Symbolet på frihed

Koreograferne My Grönholdt og Julie Rasmussen er en del af den kunstneriske ledelse af NORDLYS, der står bag ENHJØRNINGER I DET OFFENTLIGE RUM.

“Coronakrisen begrænser vores frihed, og vi kan ikke leve vores liv som vi plejer, ja man kan nærmest sige at friheden er gradbøjet. Og lige nu ser vi lock-down, forbud, bøder, lovgivninger og en frygtbaseret retorik både politisk og i medierne, og det får os til at spørge os selv hvilke konsekvenser det har på mennesket, samfundet og kunsten – også i et post-corona samfund?” spørger My Grönholdt og Julie Rasmussen retorisk og fortsætter:

“Enhjørningerne skaber magi, glæde og tager os i fællesskab med på en tiltrængt pause fra krisen. Enhjørningerne fører os hen til en festlig parallelvirkelighed fyldt med magi og håb. Enhjørningen er et symbol på frihed, et mystisk fabeldyr som har helende kræfter, her i en pelset og pastelfarvet udgave. Med vores værk skaber vi en skæv og anderledes scenekunst, som er tilgængelig for alle i det offentlige rum.“ siger My Grönholdt og Julie Rasmussen

ENHJØRNINGER I DET OFFENTLIGE RUM
Foto: Fra udstilingen “Anden stjerne til højre” på Nikolaj Kunsthal af kunstner Thomas Øvlisen. Thomas Øvlisen er ikke en del af NORDLYS.

NORDLYS – et koreografisk kollektiv

NORDLYS er et koreografisk kollektiv, der er kunstnerisk ledet af koreograferne My Grönholdt, Julie Rasmussen og Tine Østergaard. De har i de seneste år arbejdet nationalt og international med produktion af vandrefestivaler og site specifik scenekunst med fokus på nordiske, innovative koreografer og dansere. NORDLYS skaber netværk for en ny generation dansekunstnere på tværs af de nordiske lande, samt et link mellem de nyuddannede og de etablerede i branchen. NORDLYS’ arbejde har modtaget støtte fra Statens Kunstfond, Nordisk Kulturfond og Kulturkontakt Nord.

ENHJØRNINGER I DET OFFENTLIGE RUM præsenteres i samarbejde med Nikolaj Kunsthal og er støttet af Statens Kunstfond – “Sammen om Kunsten”.

Arrangementet gennemføres efter de gældende retningslinjer for corona-sikkerhed og udendørs forsamlinger.

Læs mere om Nikolaj Kunsthal her og se enhjørningerne da de besøgte Manila her.