Erasmus Montanus vender tilbage for at fejre dansk teater

I anledning af, at dansk teater i år fylder 300 år vender Christian Lollikes succesfulde fortolkning af Ludvig Holbergs klassiker tilbage til Aarhus Teater. Premiere 24. august

Reumert-vinder markerer jubilæum
Til efteråret 2022 kan publikum atter opleve Christian Lollikes Reumert-vindende forestilling Erasmus Montanus. Genopsætningen tager del i fejringen af DANSK TEATER 300 ÅR, hvor Ludvig Holberg var en helt central aktør i åbningen af landets første offentlige teater i 1722.

Ny Erasmus
Når Erasmus Montanus træder ind på scenen til efteråret, 300 år senere, bliver det i skikkelse af den fremadstormende ensembleskuespiller Emil Prenter, der tidligere har modtaget stor ros for sin rolle som Alex i A Clockwork Orange. Bjarne Henriksen gestalter endnu en gang Jeronimus, mens Tina Gylling Mortensen træder i Nilles træsko. Arian Kashef og Johannes Lilleøre melder sig også under fanerne, mens Anders Baggesen, Andreas Nicolai Petersen, Jacob Madsen Kvols, Nanna Bøttcher og Sofia Nolsøe samt Aarhus Teaters Kor trækker i deres velkendte kostumer.

En krig om sandhed
Christian Lollikes bud på Erasmus Montanus puster til gløderne under den eviggyldige konflikt mellem sandt og falsk. Og med tanke på de kapitler, der skrives i verdenshistorien i 2022, er forestillingens centrale spørgsmål om hvem, der definerer sandheden, absolut påtrængende. For selvom Erasmus har ret i, at jorden er rund, er det ikke sikkert han får ret, hvis flertallet står fast på, at den er flad som en pandekage.

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater siger:
“Nogle gange rammer en forestilling plet, og det var tilfældet med den her opsætning af Erasmus Montanus: Det er simpelthen et mesterværk af en iscenesættelse. Når det så samtidig er jubilæumsåret for dansk teater er det helt oplagt at vise en forestilling, der i sig selv på det nærmeste har opnået klassikerstatus.”

Erasmus Montanus spiller fra d. 24. august til 21. september. Læs mere og køb billetter her

 

 

Tidligere artikelDet Kongelige Teater drager på deres største sommerturné nogensinde
Næste artikelDet Kongelige Teater inviterer børnene ind i deres eventyrlige univers