Dramafronten Dramathon
FOTO: Dramathon. ©Dramafronten

Når landets største teaterfestival, CPH STAGE, slår dørene op den 1. juni 2022, er det ikke blot et 10 dages udpluk af danske teaterstykker fra det seneste år, man kan glæde sig til. Teaternetværket Dramafronten præsenterer et highlight-baseret udbud af de knap 200 stykker, der siden 2010 er blevet skrevet og opført i Dramafrontens regi. Teaterkavalkaden kan opleves på CPH STAGE lørdag den 11. juniVartov i Indre København og præsenteres under navnet DRAMATHON.

I DRAMATHON bringer 18 dramatikere, seks instruktører og 27 skuespillere liv til historier om byen og de mennesker, der bor i den. DRAMATHON er et sandt marathon med 18 stykker kort-dramatik, der alle opføres på forskellige steder i byrummet – både inden- og udendørs. Hvert stykke varer 10-15 minutter, og publikum guides fra sted til sted. Stykkerne vises efter ultrakort prøvetid og med manuskriptet i hånden. Det er pop-op-dramatik frisk fra fad, råt og upoleret, og en komplimenterende fejring af den danske scenekunst 300 års jubilæum.

Landets førende teaterfestival

CPH STAGE iscenesættes over alt i København og løber fra den 1. til den 11. juni. Her kan man opleve årets højdepunkter fra scenekunsten samt et par internationale turnéhits: lige fra events, readings og debatter til teaterstykker, danseforestillinger og meget mere.

Festivalen rammer i år året for dansk teaters 300-års jubilæum. Den 23. september 1722 kunne man for første gang opleve skuespillere optræde og fremføre replikker på dansk – hermed blev den tidligere elitære kunstform gjort folkelig, og har siden underholdt utallige danskere.

DRAMATHON bliver udbudt i tre runder med hver seks stykker, og man kan derved selv vælge, om man ønsker at deltage i en, to eller alle tre runder – det styrer kun temperament og lyst. 
Læs mere om DRAMATHON og køb billet(ter) her.

Tidligere artikelRiddersalen – lille storbyteater på Frederiksberg – søger en ny teaterchef
Næste artikelJuni måned står i dansens tegn