Et måltid, der selv har givet samtykke

Foto: Camilla Winther

Den 27. april bliver den grufulde historie om Bernd-Jürgend Brandes, som af egen vilje lader kannibalen Armin Meiwes stille sin sult, iscenesat på Skuespilhusets Lille Scene. Det er henholdsvis Patrick Baurichter og Morten Burian, der er i rollerne som det velvillige offer og virkelighedens Hannibal Lecter.

For 21 år siden lød en forespørgsel på et chatforum for feticher: “Jeg søger en ung velbygget mand, der skal slagtes. Hvis du er interesseret, skal du ikke tøve med at svare. Jeg er sulten.” Armin Meiwes og Bernd-Jürgend Brandes gik ind i en relation, hvor de kunne give det til hinanden, som de hver især ønskede rigtig højt. At spise en mand og at blive spist. De lavede en gensidig aftale om, hvordan mødet skulle forløbe sig forinden. De to udlevede begge deres drømme – den ene med døden til følge.

Smagen af kærlighed

Kannibalen er truecrime og et stykke ny dansk dramatik om kærlighed, kød og kannibalisme – et teaterstykke baseret på virkelige hændelser. Den grufulde sag er særligt kendt for de to mænds tilberedelse og fælles spisning af Brandes’ penis. Forestillingen fokuserer dog ikke kun på de blodige gerninger, men også på kærlighedshistorien mellem de to mænd, og hvad der drev dem til at udleve deres makabre lyster.

”Det nemmeste er at fokusere på det bestialske og rædsomme ved fortællingen, det har medierne gjort siden 2001. Jeg er interesseret i de to mænd. Jeg har lyst til at lægge moral til side et øjeblik og se det fra deres perspektiv, tage deres ord for gode varer. De ønskede begge, at det skulle ske. For dem var det ikke bestialsk – det var at møde en ligesindet, en der kunne forløse deres fantasi,” udtaler Johannes Lilleøre, dramatiker på Kannibalen.

Kannibalen er en samproduktion med Teater Grob og er udviklet i Det Kongelige Teaters dramatikerlaboratorium KGL. Dansk og iscenesat af Teater Grobs’ Reumertvindende teaterchef Sargun Oshana med Morten Burian og Patrick Baurichter i rollerne som de fetichistiske mænd. 

Kannibalen har urpremiere på Skuespilhusets Lille Scene den 27. april og spiller indtil 7. maj.

Læs mere om forestillingen og køb din billet HER.

Previous articleNy tragikomisk teaterforestilling stiller skarpt på arbejdspresset i den offentlige sundhedssektor
Next articleHit-musicalen JERSEY BOYS kommer til Danmark