Et tilbageblik på året der gik

Foto: Miklos Szabo

2022 er ved at gå på held. Derfor vil vi bruge tiden på at se tilbage på året, der er gået ved at samle alle de største nyheder og de mest læste artikler fra Teaternyheder.

Verdens sjoveste musical? Oplev THE PRODUCERS!

THE PRODUCERS, Det Ny Teater
Fra venstre: Michael Carøe, Preben Kristensen, Sebastian Harris, Asger Reher og Andrea Ulvenstål. Fotokreditering: Det Ny Teater ©.

Tilbage i april kunne Det Ny Teater offentliggøre, at verdens sjoveste og mest politisk ukorrekte musical THE PRODUCERS ville få repremiere på teatret. Det blev til en af de mest læste artikler på Teaternyheder i 2022 med stor begejstring for, at den populære musical skulle vende tilbage efter 16 år.

I kan læse hele artiklen her

Teater Grob opnår milliontilskud til nyt Creative Europe projekt

Foto: Teater Grob

Tidligere på året annoncerede Blaagaard Teatret (Det gamle Teater Grob), at de indgik i et samarbejde med 17 andre europæiske kulturinstitutioner omkring projektet ULYSSES: En Europæisk Odyssé, som med udgangspunkt i James Joyces episke værk ‘Ulysses’ skal undersøge europæisk fællesskab og identitet. Projektet vil modtage tilskud fra EU’s kulturpulje Creative Europe på i alt 13,5 millioner kr.

Læs mere her

Dansk Teater 300 År offentliggør stort fejringsprogram

Dansk Teater 300 År,
Foto Zuhal Kocan

2022 var året, hvor Dansk Teater kunne fejre sit 300 års jubilæum! Det blev til en stor fejring over hele landet, hvor størstendelen af alle landets teatre tog del på hver deres måde. Hos Teaternyheder har vi både dækket programmet, men vi har også taget en snak med skuespiller Linnea Voss, der er en af initiativtagerne bag fejringen, som I kan læse her

Læs mere her om alle de spændende arrangementer, der fandt sted over hele landet her

Tivoli og Lisbet Dahl afslører holdet bag TIVOLIREVYEN 2023

Tivolirevyen 2023
Foto Bax Lindhardt

I sommers kom Tivoli med nyheden om, at Tivoli Revyen vender tilbage efter en længere pause. Det blev annonceret til et pressemøde i haven, hvor holdet selv var til stede. Det bliver med den garvede revyinstruktør Lisbet Dahl og den dygtige kapelmester James Price ved roret. De bliver flankeret af Linda P, Andreas Bo, Carsten Svendsen og Nicolai Jørgensen, som sammen skal være med til at puste nyt liv i revyen.

Læs mere om Tivoli Revyen her

MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL får danmarkspremiere

Foto: Miklos Szabo

21 år efter verdenspremieren på Baz Luhrmanns kultdyrkede filmfænomen MOULIN ROUGE med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollerne, kunne One and Only Musicals offentliggøre, at den prisbelønnede Broadway-musical, baseret på filmen, nu får sin første danske opsætning, efter at selskabet erhvervede rettighederne tilbage i 2019. MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL får danmarkspremiere den 7. september 2023 i Falkoner Salen i København og opføres derefter i Vejle og Holstebro.

Læs mere om opsætningen og holdet bag her

Forestillingen SEX skaber ny grobund for intimitet og grænser

Foto: Sofia Stål

2022 var også året, hvor Teaternyheder begyndte at sætte større fokus på talenterne bag og på landets teaterscener. Det er blevet til flere spændende interviews. Eksempelvis dette med skuespiller Clara Dessau, som fortæller om sine oplevelser med forestillingen SEX på Aveny-T, hvor hun blandt andet skulle ligge på scenen – helt dækket til i slim.

Læs hele interviewet her

Aveny-T ansætter kunstnerisk råd

Kunstnerisk Råd
Fotokredit: Lars Erik Andreasen

Der er sket meget på Aveny-T i løbet af 2022. De har åbnet for den nye tilbygning til teatret, hvor de første forestillinger allerede har spillet. Marianne Klint er blevet udnævnt som ny teaterdirektør, mens hun har sammensat et nyt kunsterrisk råd bestående af Emil Rostrup, Jennifer Vedsted Christiansen og Magnus Haugaard, som sammen skal ansætte en idérig og visionær teaterprofil, der skal være huskunstner i sæsonen 2023/2024. Det er et helt nyt koncept for teatret, som skal være med til at tage højde for at lave teater i eksperimenterende og mindre formater, ligesom der skal leveres en stor forestillingsidé til teatrets store scene.

Læs mere om det kunstneriske råd her

Tilbage fra os er der kun at sige rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle!

Previous articleNy kunstnerisk ledelse på Momentum
Next articleTiden mellem barndom og voksenliv fortælles gennem personlige monologer i Reumertvindende forestilling