Foto: Det Kongelige Teater

Nu har du mulighed for at opleve eller genopleve Astrid Lindgrens eventyr om mod, søskendekærlighed, kampen mod det onde og døden, når Brødrene Løvehjerte har repremiere den 19. novemberdet Kongelige Teater.

Eventyret om søskendekærlighed

Eventyret om brødrene Karl og Jonatan Løvehjerte og deres rejse til Nangijala er en af Astrid Lindgrens mest elskede fortællinger, og historien om søskendekærlighed, kampen mod det onde og døden går lige i hjertet.

Tvebak er lille og bange, for han ved, han snart skal dø. Hans bror Jonatan fortæller ham om landet Nangijala, som man kommer til, når man forlader denne verden. Det er lejrbålenes og eventyrenes sted. Det er her alle eventyrene stammer fra.

Men der findes eventyr, som ikke burde være til. De to drenge forenes i Nangijala som Brødrene Løvehjerte og kæmper for frihed i Rosendalen, den ene af Nangijalas to dale, der er besat af den onde Tengil.

Et magisk og bjergtagende univers

Da Thomas Bendixen iscenesatte Brødrene Løvehjerte i 2019 spillede den for fulde huse på Skuespilhusets Store Scene. Nu vender forestillingen tilbage med Jonathan Bergholdt Jørgensen og Alvin Olid Bursøe i hovedrollerne.

Oplev eventyret og publikumssuccesen iscenesat af husinstruktør Thomas Bendixen, skabt i et magisk, bjergtagende eventyrunivers af den internationalt anerkendte videokunstner Tal Rosner og i en stærk dramatisering af Line Mørkeby.

Brødrene Løvehjerte har repremiere den 19. november og spiller t.o.m. 29. december, hvorefter holdet tager til Aarhus, og spiller i Musikhuset fra 13.-16. januar 2022.

 

Tidligere artikelSMASK – en uromantisk komedie om hjertesorger
Næste artikelOdense Teater og Det Humanistiske Fakultet indleder samarbejde