FOTO: SVÆRDET I STENEN. ©Himmerlands Teater

Familieforestilling med masser af spænding, løjer og nyskrevet musik af Sigurd Barrett.

I fællesskab har Himmerlands Teater og Teaterkredsen Mariagerfjord købt familieforestillingen SVÆRDET I STENEN, som spiller på Hobro Theater d. 29. oktober kl. 19.00.

“Eventyret handler om Arthur og den vidunderlige historie om, hvordan han ender med at blive Englands konge lige for næsen af alle de fine riddere”, siger teaterleder Susanne Sangill.

“Jeg glæder mig i hvert fald til at opleve eventyret. Forestillingen er nyskrevet til dette specielle hold skuespillere, og det er lige i vores ånd, for her hos os farer alle også ud og ind af flere roller, så der bliver masser af løjer og ballade.”

Damen i Søen, der er dødtræt af menneskene og deres krige, stiger op af vandet og planter det berømte sværd, Excalibur, i stenen med ordene: ”Den der trækker sværdet af stenen skal blive landets nye konge.” Den ene ridder efter den anden må opgive at erobre sværdet, men en dag dukker den forældreløse dreng, Arthur, op …

Følg den vidunderlige historie om Arthur, fra han som spæd bliver bortført af den kloge troldmand Merlin, som kun bruger sin magi, når det er højst nødvendigt, til Arthur som 16-årig trækker sværdet op af stenen og bliver landets konge.

Alle børn kan være med og både grine og gyse, når den vilde prinsesse Guinevere forklædt som dreng kæmper sammen Arthur mod den lede og hævngerrige troldkvinde Morgan le Fay og en lænket drage. For ikke at tale om Arthurs nedladende og selvfede fosterbror Kaj, der tror man kun kommer frem i verden med mobning.

Forestillingen trækker tråde til verden i dag, hvor folk stadig har travlt med at bekrige hinanden i stedet for at gøre hvad den kloge Merlin lærer Arthur: Brug pennen i stedet for sværdet, beskyt de svage og lær at holde af dine fjender, for måske er de okay inderst inde?

Forestillingen er krydret med spænding, magi, Niels Sechers flotte kostumer og scenografi, en god portion humor og sange med helt ny musik af Sigurd Barrett.

Instruktør: Louise Schouw
Dramatiker: Gunvor Reynberg
Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Asbjørn Agger, Marianne Bøgelund, Morten Bo Koch.

Billetter til begge forestillinger kan købes på www.himmerlandsteater.dk eller på www.tkmf.dk

Tidligere artikelAnmelderrost cancer-monolog genopstår
Næste artikelDetektivnisser er på sporet af julen