Nøddeknækkeren. Foto: Aalborg Kongres og Kultur Center
Nøddeknækkeren. Foto: Aalborg Kongres og Kultur Center

I morgen står 1. december for døren og hvis du er til magi, skøjteløb og dansende snefnug, kan du sætte kryds i kalenderen onsdag den 8. december. Her kan du nemlig opleve den fortryllende ballethistorie, Nøddeknækkeren i Aalborg Kongres og Kultur Center, hvor der er garanti for ægte julestemning.

Nøddeknækkeren er et magisk juleeventyr og holdet bag forestillingen har meldt ud, at de står klar til at fortrylle publikum på tværs af generationer. Det er en rigtig familieforestilling, der giver muligheden for et hyggeligt startskud af hjerternes fest. 

Nøddeknækkeren. Foto: Aalborg Kongres og Kultur Center
Nøddeknækkeren. Foto: Aalborg Kongres og Kultur Center

En prisbelønnet juleballet

Peter Schaufuss koreografi og iscenesættelse samt Tjajkovskij’s musik til balletforestillingen er dobbelt prisbelønnet, hvortil Shaufuss opsætning af Nøddeknækkeren har fået exceptionelle anmeldelser i både ind-og udland. Publikum kan desuden se frem til et drømmehold af internationale anerkendte balletdansere, der bringer trylleri og eventyr til AKKC.

En magisk julefortælling 

Julestemningen er af højeste karat, når Nøddeknækkeren på magisk vis forvandles til en prins og fører pigen Clara ud på en farefuld og eventyrlig rejse ind i sit kongerige. Fantasien og poesien kender ingen grænser. Publikum føres fra den hyggelige julefest hos familien Stahlbaum til et eventyrligt slaraffenland, hvor alt kan ske.

Blandt ballettens største klassikere

Nøddeknækkeren har udviklet sig til juleforestillingen over dem alle i det internationale balletrepertoire og spilles hvert år i december verden over. Forestillingen er baseret på Tjajkovskij’s musik og efter den originale legendariske historie.

Der venter en storslået opsætning fyldt med romantik og teatermagi, så decemberens varme og hygge kan mærkes helt nede i maven.

Du kan købe billetter og læse mere om forestillingen her.

Tidligere artikelEn dåselatterfremkaldende tragedie om at tabe sig (selv)
Næste artikelPOPDEATHPOWER: Fire uger med nyskabende dans og koreografi