Få åbnet både øjne og ører til fire sansende forestillinger i Pakhus 11

Foto: Dansehallerne

Fra i dag den 3. oktober og frem til 13. oktober 2019 indtager Dansehallerne Østerbro, når de rykker ind i Pakhus 11 med fire danseforestillinger af både islandske og svenske kunstnere. I de fire værker vil man kunne opleve det rytmiske som et stærkt element. 

Fysisk koncentration mellem en vågen og drømmeagtig tilstand

Det første værk fra Dansehallerne, som spiller på Pakhus 11 her i efteråret, er Conspiracy Ceremony – HYPERSONIC STATES. Værket er skabt af den markante islandske koreograf og danser Margrét Sara Guðjónsdóttir. Normalt har Margrét base i Berlin, hvor hun har skabt forestillinger og installationer, som længe har vakt opsigt i kunstbranchen. Hun er kendt for at arbejde med en særlig metode, der bringer adgang til psykologiske og følelsesmæssige verdener. 

Forestillingen er en sanselig symfoni, hvor forskellige energier og følelser skydes gennem fem performeres kroppe. Performerne skaber en særlig fysisk koncentration på tærsklen mellem en vågen og en drømmeagtig tilstand. 

Conspiracy Ceremony – HYPERSONIC STATES kan opleves den 3.-4. oktober kl. 20.

Foto: Dansehallerne.

Dansende stemmer og syngende kroppe

Det andet værk i forestillingsrækken er kreeret af den svenske koreograf Alma Söderberg. Hun har primært skabt soloværker, men i forestillingen Entangled Phrases har hun inviteret to andre kunstnere med. Alma arbejder med sin krop og stemme, som var det et instrument og er særligt optaget af forholdet mellem øret og øjet. 

Entangled Phrases kombinerer både sang og dans på en eksperimenterende måde, så publikum kan forvente at opleve dansende stemmer og syngende kroppe. Forestillingen er et mix mellem en koncert og en danseforestilling. På poetisk og sensuel vis bruger de tre kunstnere deres stemmer til at lave bevægelseslyde og lader lyden påvirke bevægelsen. På den måde skaber de et komplekst lydtæppe af hundredvis af rytmer. Med forestillingen responderer de tre performere på et samfund, der bygger på frygt.

Entangled Phrases kan opleves to gange den 6. oktober kl. 17 og kl. 20.


Et musikalsk møde med bevægelse

Again The Sunset er det næste værk, som opføres på Pakhus 11 her i efteråret. Den yngre islandske koreograf Inga Huld Hákonardóttir står bag denne forestilling, og det er første gang, hun besøger Danmark. Til dagligt er hun bosat i Belgien, hvorfra hun arbejder som både koreograf, danser og performer. Publikum kan opleve Inga på scenen i selskab med musikeren Yann Leguay. Til sammen skaber de et musikalsk møde med bevægelse. De to kunstnere har taget udgangspunkt i konceptet om en kærlighedssang og strækker dennes form ud til en fysisk og visuel udfoldelse af begivenheder. Kroppen og stemmen er de to elementer, som er særligt nærværende i forestillingen. Derved har Again The Sunset delvist karakter af at være en koncert. Værket havde premiere i Belgien i marts 2019, og dette besøg i København er en del af en Europa-turné. 

Again The Sunset opføres den 9.-10. oktober kl. 20.

Helaftensværk og dansetrip i techno-setting

Danseforestillingen Tribute er skabt af Frédéric Gies i et samarbejde med Weld Company fra Sverige. Forestillingen er et helaftensværk med 9 dansere placeret i en techno-setting. Danser og koreograf Frédéric Gies, som er svensk-fransk, er kendt for at skabe danse, der er med til at nedbryde hierarkier mellem forskellige former for dans og bevægelse. Gies er også meget optaget af forskning gennem bevægelse og har desuden tidligere på året gæstet Danmark med healende dans på Roskilde Festival. I Tribute kombineres de poetiske og sarte teksture fra tidligere danse med fremtidens danse. Bevægelserne omsluttes af techno fra den anerkendte DJ Fiedel. Kunst- og dansekritiker Thomas Olsson beskriver værket som et intensivt og seværdigt dansetrip. 

Tribute kan opleves den 12.-13. oktober kl. 20.

Dansehallernes fire sansende og rytmiske forestillinger opføres fra den 3. til den 13. oktoberPakhus 11 på Østerbro. 

Læs mere om forestillingerne og bestil billetter her.

Foto: Dansehallerne
Previous articleKLOKKEREN FRA NOTRE DAME forlænger igen spilleperioden
Next articleTeatret ved Sorte Hest fyldes med gys, ånder og herskertrang i oktober