Få en eventyrlig introduktion til opera med DEN GRIMME ÆLLING

DEN GRIMME ÆLLING på Det Kongelige Teater. Foto: KGL+, Det Kongelige Teater.

Den 4. januar er Operaen, Det Kongelige Teater klar med en ny PixiOpera frit fortolket efter et af H.C. Andersens mest kendte og elskede eventyr, Den grimme ælling. De musikalske uddrag er hentet fra kendte operatitler, så børn får en introduktion til genren gennem en velkendt fortælling.

Helt gratis kan børn og deres voksne opleve det velkendte eventyr og få en introduktion til opera i Operaens Foyer, når der synges eventyr om de store følelser i livet. Det er ikke muligt at booke billet på forhånd, så man skal komme i god tid, hvis man vil være sikker på at få plads.

Velkendt eventyr fortalt gennem sange fra operaens store værker

Det sidste æg hos andemor bliver endelig udklækket, og ud kommer en ælling, som ingen af de andre dyr i andedammen forstår. Hvad er det for en underlig farve og facon, og dur den overhovedet til noget?

Den grimme ælling er en rammefortælling, om tre duer, der er trætte af at sige ”gruuu” og derfor leger eventyret om ællingen, der må gå så meget igennem, før den opdager sin egen identitet.
Det er en fortælling om venskab, mobning og om at sige fra over for venner, der opfører sig dårligt.

Operaen synges af de to operasangere Signe Sneh Durholm og David Kragh Sørensen, der akkompagneres af pianist Louise Schrøder. Sangene er baseret på velkendte operaer og operetter af kendte komponister, der har fået nye danske tekster, bl.a. Mozarts Figaros bryllup og Tryllefløjten, Carl Nielsens Maskarade og Peter Heises Drot og Marsk, Franz Lehárs Den glade enke og Emmerich Kálmáns Czardasfyrstinden.

Forestillingen anbefales for børn fra 4-10 år og deres voksne.

Den grimme ælling har premiere i Operaens foyer den 4. januar og kan opleves af både private og skoleklasser i Operaen, på Skuespilhusets Lille Scene, i Zoologisk Have, og på udvalgte skoler frem til den 30. april.

Læs mere om forestillingen her.

Previous articleVinderen af fjerde adventskonkurrence og billetter til Den Skaldede Frisør – The Musical er fundet
Next articleBalletmester Nikolaj Hübbe gæster Kulturhave på dk4