Få en flerdimensionel sanseoplevelse med operaen Snedronningen

SNEDRONNINGEN. Foto: Per Morten Abrahamsen

Den 13. oktober har Den Kongelige Opera premiere på uropførelsen af Hans Abrahamsens opera Snedronningen. Operaen er en poetisk og fri fortolkning af H.C. Andersens eventyr.

Snedronningen møder vi de legende og ubekymrede børn Kay og Gerda. Kay er nysgerrig og fascineres af en magisk krystaljulekugle. Ved et uheld splintrer kuglen, og en lillebitte krystalsplint sætter sig fast i hans hjerte. Snedronningen bortfører Kay til sit forheksede slot, og Gerda tager ud på en farefuld rejse for at finde sin Kay. 

Den succesfulde instruktør Francisco Negrin står bag iscenesættelsen af Abrahamsens værk og skaber en flerdimensionel sanseoplevelse i samspil med den spanske duo Playmodes’ arkitektoniske og magiske lysdesign.

Danmarks internationale baryton Johan Reuter synger bl.a. rollen som Snedronningen:

“Mine tre roller snedronningen, rensdyret og uret er i Francisco Negríns iscenesættelse forenet i én karakter. Ligesom de tre roller, der illustrerer urkraften, bedstemoren, den gamle kone og finnekvinden hænger sammen i forestillingen, således hænger mine tre roller også sammen. Komponisten har angivet i partituret, at rollerne synges af den samme person. Min figur fungerer som en overordnet karakter – en form for naturkraft – en universel allestedsnærværende kraft, der fremmaner snedronningen og rensdyret, som illustreres af dansere i Negríns iscenesættelse. Snedronningen som karakter er en form naturkraft. Den måde, hvorpå snedronningen kommer ind i historien og forlader den igen – både hos H.C. Andersen og her i operaen – er meget mystisk og udramatisk. Det er ikke en figur, der på nogen måde udvikler sig. Karakteren er bare,” fortæller Johan Reuter.

Reuther er meget begejstret over Abrahamsens måde at fortælle på:

“Musikken i operaen er meditativ, grænsende til det hypnotiske visse steder, hvor der zoomes ind på en situation og på en følelse. Det er Hans’ musik rigtig god til. Det er et værk, der sine steder citerer andre stilarter, folkemusik og børnesange, så der er citater fra fortiden i det. Det er et meget personligt værk. Og modsat mange andre konstant ekspressionistiske værker, der kommer til at mangle lyrikken, vil jeg vove at sige, at Hans’ musik er impressionistisk til tider,” siger han.

Operaen opføres på dansk med engelske overtekster. Denne fortolkning af H. C. Andersens eventyr er ikke for børn og sarte sjæle.

Snedronningen kan opleves i Operaen i København fra den 13. oktober til den 3. december 2019.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her.

Previous articleSlip sanserne fri til Dans Baby Dans Festival – ”årets mest nuttede event”
Next articleTeater Nordkraft inviterer børn og unge til at rulle sig i teater og performancekunst