Få et humoristisk blik på magt, kunst og køn med kultklassikeren I LOVE DICK

I Love Dick
Jimmy Jørgensen, Steen Stig Lommer og Marina Bouras kan opleves som de tre hovedkarakterer i I LOVE DICK på Husets Teater. Foto: Åsmund Sollihøgda

På Husets Teater er der fra den 14. september 2019 dømt “stjernebesat roadmovie for teater”, når teatret præsenterer Chris Kraus’ kultklassiker I LOVE DICK.

Bogen I LOVE DICK udkom tilbage i 1997, men indenfor de senere år har dette vigtige feministiske manifest oplevet et gennembrud med nyoversættelser og filmatiseringer.

I fortællingen udfolder forfatteren et stærkt humoristisk blik på kunst, magt og karriere. Der er fokus på magtbalancerne mellem kønnene – ikke kun mellem historiens tre hovedkarakterer, men også i vores samfund helt generelt.

I forestillingen møder vi Chris, som elsker Dick, men er gift med Sylvére. Ægteparrets intimitet opretholdes ved at involvere hinanden i absolut alt. Tanken om sex med Dick bliver snart til et fælles projekt, som vokser langt udover det private og udvikler sig til et revolutionært, altomsiggribende stykke kunst.

I de tre hovedroller kan man opleve Marina Bouras, Steen Stig Lommer og Jimmy Jørgensen.

Forestillingen instrueres af teatrets kunstneriske leder Jens Albinus, som også har stået for den dramatiske tekst baseret på Chris Kraus’ roman. 

I forestillingen indgår musik komponeret af August Rosenbaum. Scenografi og lyddesign er kreeeret af Ditlev Brinth, og lysdesign laves af Súni Joensen.

I LOVE DICK spiller frem til den 12. oktober 2019.

Previous articleVær med i debatten om flygtningekrisen med DE ASYLANSØGENDE KVINDER
Next articleSpis en skefuld fællessang med Larsens Teatersuppe