Få et indblik i fremtidens danske dramatik med TO HVIDE MÆND

TO HVIDE MÆND på Teater Katapult. Foto: Palle Peter Skov.

Spirende talenter møder erfarne kræfter, når Mungo Park Kolding, Team Teatret og Den Danske Scenekunstskole præsenterer to midtvejsforestillinger skrevet af 2. årsstuderende på scenekunstskolens linje for Dramatisk Skrivekunst på Teater Katapult den 28.-31. oktober.

Dramatik af to nye talenter

Det er første gang, at de tre teatre Mungo Park Kolding, Team Teatret og Den Danske Scenekunstskole er gået sammen om at iscenesætte to dramatikerstuderendes stykker til forestillingen TO HVIDE MÆND. De to dramatikerstuderende er Lin Melkane og William Lippert, som begge er halvvejs gennem deres uddannelse.

Lin Melkanes dramatik kan karakteriseres som poetisk, humoristisk og rørende. Her er der plads til de følsomme, udsatte og skæve eksistenser. Desuden har evigtgyldige temaer som kærlighed og sorg en helt naturlig plads.

William Lipperts dramatik har et politisk og filosofisk omdrejningspunkt. Han er ikke bange for at udfordre publikums forestillinger om, hvad dramatik er. Sammen med publikum er han interesseret i at tænke nye tanker og blive klogere på den tid, vi lever i.

Professionelt hold bag iscenesættelsen

Forestillingen TO HVIDE MÆND består af to uafhængige stykker opdelt af en pause. Før pausen løber William Lipperts stykke Gæld Uden Ansigt over scenen. Efter pausen præsenteres publikum for Line Melkanes stykke Hey Lin. Det er den svenske instruktør Petra Adlerberth-Wik, som har stået for iscenesættelsen af Hey Lin. Petra har tidligere instrueret forestillinger i både Danmark og Sverige. Lars Junggren, som er studielektor og underviser på Den Danske Scenekunstskole, instruerer stykket Gæld Uden Ansigt. Junggren har medvirket i adskillige teaterforestillinger og instrueret forestillinger på både små og store scener.

Petra Adlerberth-Wik fortæller om sin oplevelse med rollen som instruktør på det ene af midtvejs-manuskripterne:

“Det har været virkeligt inspirerende at arbejde med Lins tekst. Den åbner op for en ny hybrid mellem teater og performance. Vi har arbejdet meget med leg og at skifte mellem forskellige genrer. Teksten har stærk tiltro både til iscenesætteren og til sit publikum. Tør at være både dybt personlig og konceptuel, sårbar og distanceret. Det håber jeg på at se mere af indenfor dansk dramatik.”

På scenen kan også opleves erfarne kræfter. Det er Frank Thiel, skuespiller i Mungo Park Koldings faste ensemble, samt aarhusianske Stig Reggelsen Skjold, skuespiller for Team Teatret, som giver liv til karaktererne i de to meget forskellige forestillinger.

Aftertalk den 28. oktober

Premieren den 28. oktober vil blive efterfulgt af en ca. 45 min. gratis aftertalk med skuespillerne og dramatikerne bag forestillingen. Sandra Theresa Buch fra Den Danske Scenekunstskole vil være moderator ved talken. Når forestillingen er slut, følger et kvarters pause, hvorefter alle med billet til forestillingen den 28. oktober gratis kan blive og være en del af aftertalken.

TO HVIDE MÆND spiller på Teater Katapult på Godsbanen i Aarhus den 28.-31. oktober.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleMungo Park Kolding vil fremover stå på egne ben
Next articleSkuespiller, dramatiker og forfatter Claus Mandøe fylder 60 år