Færgen stævner ud mod Birgitø fra Bremen Teater

Sommeren på Birgitø. Foto: Seth Nicolas.

Kirsten Birgit og Rasmus Bruun vil dele anmeldervandene igen med en ny forestilling.

Sidst mændene bag Radio24syvs satiresucces, ‘Den Korte Radioavis’ gik til teatret med forestillingen ‘Det Skide Show’, delte det anmelderstanden.

Når duoen igen går på de skrå brædder i foråret 2020 med forestillingen Sommeren på Birgitø, er det med forhåbningen om igen at lave en forestilling, der deler vandene.

”Men vi vil dele vandene mere ligesom DF deler en radiokanal – nemlig 70/30. 30% må godt synes, det er noget lort, men vi håber da, at 70% kommer til at være begejstrede” siger Rasmus Bruun.

Intenst tomands show

I Sommeren på Birgitø er der kun to på scenen: Kirsten Birgit og Rasmus Bruun. De to karakterer er i den grad modsætninger, hvilket lægger op til morsomme situationer og dialoger på scenen.

”Med Sommeren på Birgitø vil vi gerne prøve at udforske det mere traditionelle kammerspil. Selvfølgelig et sjovt kammerspil, der udspiller sig på Kirsten Birgits private ø Birgitø med karaktererne fra radioprogrammet i hovedrollerne” tilføjer Frederik Cilius og henviser til den aldrende stjernejournalist Kirsten Birgit og den unge redaktør, Rasmus Bruun.

”Så må vi se om der overhovedet kan komme noget drama ud af et ca. 2 timer langt møde mellem en gammel diva og en ung journalist”, afslutter Frederik Cilius, hvis alterego er den bestemte diva med det nærmest royale navn, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

Gensyn med radiosuccesen

Faste lyttere af radioprogrammet vil kende Birgitø som en ø Kirsten Birgits far hestehandler Jens Birgit vandt i et spil mousel i begyndelsen af 1950’erne, og hvor der ligger ting og sager begravet. Men de to bagmænd understreger, at det ikke er en forudsætning at kende indgående til radioprogrammet for at kunne nyde forestillingen.

Alene på scenen står også mændene bag forestillingen, nemlig Frederik Cilius og Rasmus Bruun. Til at holde mændene lidt i ørene har de haft fornøjelsen af Karen Lundsby Andersen som instruktør.

‘Sommeren på Birgitø’ har premiere på Bremen Teater torsdag d. 5. marts og spiller herudover også i Århus og Odense.

Læs mere og køb billetter her.

Previous articleMusikalsk liv på Odsherred Teater
Next articleDen skaldede frisør – The musical har solgt 70.000 billetter