FAIR PLAY
holdfoto. Fotograf: Madeleine Carstensen

Forestillingen ENHEDEN får premiere på Sjællands Teater, FAIR PLAY den 4. juni. ENHEDEN er både navnet på forestillingen og på gruppen, der står bag. Forestillingen bliver nemlig skabt under talentudviklingsprojektet Unge til Unge.

ENHEDEN er en refleksiv sci-fi forestilling om at foretage valg i livet.

Relevant scenekunst af unge og til unge

I projektet giver Sjællands Teater, FAIR PLAY sparring og plads til, at unge scenekunstnere med et nysgerrigt og aktuelt perspektiv, kan forløse deres idé om relevant scenekunst af unge og til unge. Projektet udfylder det hul, der findes for unge scenekunstaspiranter i tiden efter endt ophold på talentskoler, eller efter at have fået erfaring med scenekunstnerisk produktion i for eksempel vækstlaget, og til at de får adgang til og tag i den professionelle scenekunstbranche.

Med projektet får de unge et professionelt arbejdsrum, og samtidig er det en investering i fremtidens scenekunstaktører.

”Det er en kæmpe gave at have et professionelt fundament. Det er et vigtigt projekt, og det viser virkelig, at FAIR PLAY er fanebærere af dansk scenekunst,” udtaler Instruktør Asta Herta om projektet.

I konstant dialog med det unge publikum

Unge til Unge har udover talentudviklingen også et publikumsudviklende aspekt. FAIR PLAY er optagede af, hvad der optager de unge, og hvordan de ser, tænker og udvælger i form og indhold. De er nemlig en del af teatrets kernepublikum. FAIR PLAY vil gerne være i konstant dialog og ”bevægelse” sammen med dem, og ved at invitere de unge ind for at skabe på teatret, så lærer de ikke bare af teatret – teatret lærer også af dem.

Samtidig oplever teatret, at ungdomspublikummet søger efter et udtryk fra scenen, som matcher deres oplevelse af livet i dag, og det kan de unge scenekunstnere være med til at give; deraf titlen Unge til Unge. Sagt med andre ord: Det er de unge kunstnere, som kan få de unge tilskuere til at komme i teatret.

Talentudviklingsprojektet Unge til Unge er støttet af Statens Kunstfond og Talent Holbæk.

Læs mere om projektet her.

Tidligere artikelAKT1 indtager Nørrebro Teater med nyt hørespil i forestillingslængde
Næste artikelSPRINGFESTIVAL – En verden af oplevelser lige rundt om hjørnet