Fair Plays 50 års jubilæumsforestilling: EN AF DAGENE

Foto: Asako Kido Parr

Torsdag den 17. marts kl.19 er der premiere på Sjællands Teater FAIR PLAYs 50-års jubilæumsforestilling EN AF DAGENE.

Hvordan passer vi på dem der har det svært, men som ofte er “usynlige” i samfundet? Hvordan føles det, når lillebror skal være den store, fordi storesøster skal hjælpes? Og hvad vil det egentlig sige at være normal? EN AF DAGENE giver et billede af søskende, der har brug for hinanden trods deres forskellighed.

Forestillingen viderefører FAIR PLAYs fokus på problemstillinger i vores samfund, hvor den enkelte persons situation fremkalder dilemmaer og kræver stillingtagen. Det gælder både for deres nærmeste – og for publikum.

Handlingen

Bibbi og Finn er vokset op sammen hos deres mor, men da Bibbi når teenagealderen, vokser lillebror Finn mentalt fra hende, og deres tilværelse former sig vidt forskelligt. Bibbi er udviklingshæmmet og har altid levet en beskyttet tilværelse hos sin mor. Finn er flyttet hjemmefra og lever sit eget liv i storbyen, sammen med sin kæreste Lærke. Men da deres mor pludselig dør, føler Finn, at han må tage ansvar – også selvom det kommer i vejen for hans og Lærkes planer om en stor udlandsrejse.

Sammen skal de to søskende finde en løsning på, hvor Bibbi skal bo: Skal Finn passe hende, eller skal der findes plads i en beskyttet bolig?

I forestillingen hører vi om Bibbis store helt og holdepunkt Aqua Woman. Bibbi føler en forbindelse med Aqua Woman, som hun bruger i sin kamp for selvstændighed og anerkendelse. Og til sidst må selv Finn erkende, at Bibbi er i stand til at passe på sig selv.

Historien bag

EN AF DAGENE er FAIR PLAYs 50 års jubilæumsforestilling og en ny udgave af en forestilling fra 1998. Ved at repræsentere nogle af de personer og historier, der ligger udenfor ”normalen”, kan vi være med til at give alle børn i Danmark en historie og nogle personer, de kan spejle sig i – og det synes Fair Play er en vigtig opgave for et teater, der laver forestillinger for børn og unge. Teateret ønsker, at være med til at vise, at alle er ligeværdige medlemmer af vores samfund – og at alle er gode nok, som de er.

Rollen som Bibbi varetages af Siri Friis Vikesaa, der er ensembleskuespiller hos Glad Teater. Glad Teater er et inkluderende teater, hvor alle skuespillerne har funktionsvariationer.

Billetter kan købes her.

Previous articleDET DER DRIKKER om alkoholisme på Sort/Hvid
Next articleAbsurd sjov satire – Kirsten Birgit og Rasmus Bruun går live