Billede: Helle Riis

I år markeres 300 år med dansk teater og i den forbindelse præsenterer DRAMAFRONTEN forestillingen FANTOMTEATER, som kan opleves den 4. 11. og 18. september 2022 kl. 15.00 . I samarbejde med Det Kgl. Teater er der udviklet fem nye korte stykker Site-specific dramaer, der belyser teatrets nødvendighed og betydning for den enkelte og os alle.

Der kan opleves spøgelser fra det gamle Casino i Amaliegade, #Meetoo i 1700-tallets teaterverden og fra et nedbrændt teater i Odessa, muser i protest over klimakrisen, en ung skuespilleraspirant anno 2022 i møde med fortiden og et poetisk og uudgrundeligt møde, hvor teatret i Lille Grønnegade engang lå.

Disse fortællinger kan opleves i FANTOMTEATER, hvor fem dramatikere gennem fem nye stykker kort-dramatik i glimt kaster lys over vores fælles danske teaterarv. De forskellige levende billeder fortolker teaterbegrebet på hver deres måde.
Stykkerne opføres på steder i området omkring Sankt Annæ Plads og Kongens Nytorv.

Om Forestillingen

Publikum guides fra sted til sted til stykkerne, der hver varer omkring 10 minutters og vises på udvalgte steder. Forestillingen finder sted hvor det lille Grønnegadeteater lå engang, i Ludvig Holbergs ånd.  

Idé og koncept til FANTOMTEATER er skabt af Dramafrontens kunstneriske leder, dramatiker og instruktør Rhea Leman:
”Med FANTOMTEATER fejrer vi den danske dramatik. Og ved at opføre stykkerne på disse særlige adresser, er det Dramafrontens ønske at puste nyt liv i de engang så livfulde steder. Samtidig giver vi publikum et historisk glimt og indblik, og – med opførelsen på netop disse steder – en påmindelse om den skrøbelighed, teatret som kunstform også har.”

Værkerne er skrevet af de fem dramatikere Vivian Nielsen, Jokum Rohde, Andreas Garfield, Julie Petrine Glargaard og Claus Flygare.

Forestillingen kan opleves site-specific den 4. 11. og 18. september 2022 i indre København.

Læs mere om FANTOMTEATER og køb dine billetter her.

Tidligere artikelLauritzen-prisen uddeles den 18. september 2022
Næste artikelAarhus festuge får royalt besøg