Feministisk, grænsesøgende og selvironisk fortælling på Aveny-T

Camilla Winther

Efter den kæmpe succes KUSSESUMPEN kommer nu den selvstændige efterfølger KUSSESUMPEN 2, der har premiere på Aveny-T den 23. oktober 2020.

Forestillingen er en feministisk, grænsesøgende og selvironisk fortælling, der skildrer den moderne kvinde – både hvor hun er smukkest og grimmest. Forestillingen er instrueret af Morten Burian og dramatiseret af Karen Dich og Jacobe Orry.

KUSSESUMPEN 2 tager fat, hvor 1’eren slap

KUSSESUMPENS 2’s univers er bygget op af genkendelige scenarier, der portrætterer alt det ærlige fra et kvindeligt liv. Hvor KUSSESUMPEN tog fat i 20’ernes kaos, fortsætter KUSSESUMPEN 2 i slut 20’erne, start 30’erne, hvor der ikke altid er ligeså meget styr på livet, som man drømte om i 20’erne. KUSSESUMPEN 2 stiller de spørgsmål, vi alle overvejer. Bliver man lykkelig af mågestel? Hvordan ser den perfekte fødsel ud? Kan man være feminist og hade andre kvinder? Og hvor kommer alle disse forestillinger om det gode liv egentlig fra? Det er en fortælling fyldt med bramfri selvironi og undren over det herskende kvindeideal, tabubelagte seksuelle drifter og meget mere.

Jeg er begyndt at tumle med ideen om at stikke en lakridspibe op i kussen. Og her skal man nok overveje hvilken version, man skal vælge: med eller uden krymmel. Jeg er personligt en krymmelpige. Hvorfor? Fordi jeg ved min gud ikke kan slippe tanken om, hvorvidt man efterfølgende vil kunne sprøjte krymmel ud af kussen. Men hvordan får jeg lige formuleret den lyst til en mand? Sex skal da være sjovt. Skal det ikke?

Holdet bag: Masser af kvinder og én mand

Til at instruere det virkelighedsnære kvindeliv er eneste mand på holdet, Morten Burian, som publikum har set i bl.a. Dicte, Bedrag og Herrens Veje. Siden 2009 har han arbejdet på en række teatre i København, hvor han har stået bag forestillinger som ROCKY!, Mand Kvinde Hund og senest Hvid tegner sort model på S/H.

Udover at være dramatiker i forestillingen er Jacobe Orry også med på scenen til at fremføre fortællingens scenarier. Hun har tidligere har haft roller i både Sjit Happens og Perfekte Steder. Vanessa Petterson, der også spiller en af de tre kvinder, har i 2020 medvirket i KATs – Burrough has left the building på Teatret ved Sorte Hest, samt i HAABET på Smugkroen i Sydhavnen. Hun har derudover også været med i alle opsætninger af KUSSESUMPEN sammen med Jacobe Orry.Med sig på scenen har de også debuttanten Kimmie Liv Sennov, der netop er blevet uddannet i 2020 fra Den Danske Scenekunstskole i Odense.  Forestillingens scenograf er Eva Lendorph.

Om forestillingen

KUSSESUMPEN er oprindeligt et feministisk blogfællesskab, der har eksisteret siden 2013. Bloggen består af en række tekster om feminisme, køn, seksualitet og livet som kvinde. Det er Karen Dich og Jacobe Orry, der står bag bloguniverset. KUSSEMSUMPEN 2 er skrevet direkte til scenen i modsætning til KUSSESUMPEN, men Jacobe Orry er igen med på i rolle som kvinde.

Spilleperiode: Den 23. oktober 2020 – 29. november 2020

Læs mere om forestillingen her.

 

Previous articleSort/Hvid starter fra NUL
Next articleDen aarhusianske massemorder iscenesættes i EN PLADS I SOLEN