Festival erstatter operaforestilling i Esbjerg

Jørn Pedersen i rollen som Bartolo, Liv Oddveig Midtmageli som Marcellina, og Jakob Næslund som Basilio. Foto: Den Ny Opera.

Den Ny Opera afholder Festival i dagene den 21.-30. august i Esbjerg. Her kan man opleve en hel række arrangementer, lige fra en munter coronatilpasset udgave af deres ellers aflyste Figaros Bryllup, til musikalsk sønderjysk kaffebord i anledningen af genforeningsjubilæet og meget mere.

Ramt af Covid19 

Som så mange andre er også Esbjergs musikteater Den Ny Opera blevet ramt af coronaens følger. De har måttet aflyse sommerens store operaproduktion ”Figaros Bryllup”. Publikum får dog alligevel masser af skøn musik.

I stedet opstår nemlig en afsprittet festival med et mangfoldigt tilbud. Hele 15 forskellige arrangementer i løbet af 10 dage – de fleste i Musikhuset Esbjerg – med alt fra fælles morgensang til himmelske toner og Mozarts glæde ved prutter.

Efter mange måneder med restriktioner er festivalen en tiltrængt genforening af publikum og den levende musik. Ved flere af indslagene skal der både noget i glasset og på tallerkenen, så alle sanser kommer i spil.

“Der er en sult efter kultur, og vi glæder os meget til at få lov igen. Vi kan mærke, at det at synge og høre sang rører os og giver genklang”, siger operachef Lars Ole Mathiasen.

Både han og operaens souschef, Jakob Næslund Madsen, ser festivalen den 21.-30. august som en mulighed for at prøve nye formater og komme tilskuerne i møde med musikalske godbidder i uformelle rammer:

“Vi vil gerne drage publikum ind og gøre det hyggeligt”.

Det muliges kunst

Den Ny Operas festival indledes 21. august med ”Rester af et bryllup” – en festligt alternativ, svært corona-ramt scenisk særudgave af ”Figaros Bryllup”. På scenen står bl.a. sangerne Henriette Bonde-Hansen, Jens Søndergaard og Lars Møller, som skulle have optrådt i den oprindelige forestilling.

Stjernepianisten Ulrich Stærk gør det ud for de 30 musikere, hvis tætpakkede placering i orkestergraven ville have forbrudt sig mod samtlige Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Tilpasset de ekstraordinære tider er også festivalens finalekoncert i Musikhusets foyer. Den ”erstatter” den populære ”Opera på Torvet”, som er en del af Esbjerg Festuge og ligeledes aflyst.

For Den Ny Opera er det ikke uvant at tackle udfordringer for at give publikum en herlig totaloplevelse, og sensommerens ”genåbningsfestival” slipper en opsparet begejstring løs hos de involverede.

Festivalen foregår i Musikhuset Esbjerg den 21.-30. august med enkelte afstikkere til Ribe Domkirke, Ribe Kunstmuseum og Treenighedskirken i Esbjerg. Billetpriserne ligger mellem 50 og 275 kr., og det er muligt at spare mange penge ved at købe et partoutkort til 900 kr. Billetter fås via dennyopera

Previous articleLauritzen-prisen rykkes til december 2020
Next articleMorgenens solopgang er medskaber af Primus på Godsbanen