Hitler on the roof, Teatret ved sorte hest
FOTO: Ina-Miriam Rosenbaum i 'Hitler on the roof' ©Thomas Petri

Havde du travlt med diverse påskefrokoster og familiekomsamner, og nåede du ikke at læse Teaternyheder? Så fortvivl ej, vi har samlet et lille udpluk fra den forgangne uge her.

Indland

Forestilling tager udgangspunkt i Hitlers højre hånd
Til maj gæster forestillingen HITLER ON THE ROOF Teatret ved Sorte Hest, som tager udgangspunkt i Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels. Forestillingen er instrueret af Reumert-nominerede Rhea Leman, og har blandt andet Ina-Miriam Rosenbaum i hovedrollen. Rosenbaum vandt en Reumert for ‘Bedste kvindelige hovedrolle’ for sin præsentation som Dr. Goebbels i 2011-forestillingen. Læs mere her.

‘Kom du?’ har fokus på et evigt tabubelagt emne
Teater Rio Roses forestilling Kom du?, der henter prostitutionskunden ud af mørket, gæster Husets Teater i starten af maj. 14% af de danske mænd har haft erfaring som kunde hos prostituerede, men hvem er de og hvad søger de? Forestillingen bliver instrueret af Tove Bornhøft, der er medstifter af Teater Rio Rose. På scenen kan du opleve Folmer Kristensen og Peter Flyvholm. Læs mere her.

Faust, fri fortolkning, Goethes klassiker, Mungo Park, ALIAS Teaterproduktion, Betty Nansen Teatret
FOTO: Faust ©Mungo Park

Fri fortolkning af Goethes ‘Faust’ på Betty Nansen Teatret
Mungo Park og ALIAS Teaterproduktion præsenterer en fri fortolkning af den tyske digter Johann Wolfgang von Goethes klassiker Faust. I deres fortolkning af klassikeren fokuseres der på, hvor langt vi vil gå for at opnå det, vi virkelig længes efter. Henrik Grimbäcks står for iscenesættelse og Julian Toldam Juhlins for scenografi. Læs mere her.

Filmhittet ‘Flashdance’ bliver til dansk musical
I 2019 kan den ikoniske kærligheds- og dansefilm Flashdance genopleves i en ny, stor dansk musicalversion. Her kan man opleve musicalstjernen Silas Holst og Reumert-vindende Sicilia Gadborg Høegh i hovedrollerne. Musicalen tager publikum med på en nostalgi-rejse fra start 80’erne med hits som ‘What A Feeling’, ‘Maniac’ og ‘I Love Rock & Roll’. Læs mere her.

Pretty Woman, Pretty Woman: The Musical, Broadway, musical, Richard Gere, Julia Roberts

Udland

‘Pretty Woman: The Musical’ er på vej til Broadway
En af filmhistoriens måske største kærlighedsfilm, Pretty Woman, er blevet til en musical og har netop haft sin første forpremiere i Chicago. Rollerne som Vivian og Edward bliver i Broadway-musicalen varetaget af Samantha Barks og Steve Kazee. Pretty Woman: The Musical har forpremiere på Broadway fra den 20. juli med sin officielle premiere den 16. august på Nederland Theatre. Læs mere her.

Göteborg Opera opsætter for femte gang Rossinis ‘Barberen i Sevilla’
Opsætningen af Giachino Rossinis todelte opera Barberen i Sevilla tog publikum med storm, da Göteborg Opera opsætte forestillingen for første gang i 2000. Nu får Rossinis operakomedie sin femte og sidste genopførsel med nye sangere i næsten alle roller. Den femte opsætning af Barberen i Sevilla er instrueret af Andreas Björklund og spiller på Göteborg Operas Store Scene frem til den 8. maj. Læs mere her.

Tidligere artikelÅrets DR Slotskoncert hylder det bedste fra Broadway
Næste artikelNy dramatik henter inspiration fra hændelsen på Utøya