FIK DU LÆST: Uge 14

Prinsen af Egypten, Fredericia Teater, musical, verdenspremiere, tegnefilm, DreamWorks
FOTO: Prinsen af Egypten ©Søren Malmose

Sidste uge bød på flere spændende nyheder. Vi kunne bl.a. bringe to musical-nyheder om produktioner, der aldrig tidligere er blevet set i et musical-format. Derudover præsenterede vi også nyheder om radiodrama i form af hørespil, samt dette års DR Slotskoncert, der byder på alt det bedste fra Broadway-musicals.

Indland

‘Prinsen af Egypten’ har i dag verdenspremiere på Fredericia Teater
Den 6. april havde musical-udgaven af tegnefilmen ‘Prinsen af Egypten’ verdenspremiere på Fredericia Teater. ‘Prinsen af Egypten’ er historien om Moses og hans bror Ramses, der bliver Farao af Egypten. Hans rejse starter som hittebarn, der senere bliver prins og siden landsflygtig for endeligt at vende tilbage til Egypten. Her fører han sit folk du af slaveriet. Læs mere her.

Efter første måned: Teaternyheder.dk gør status
Sidste uge, var også ugen, hvor Teaternyheder.dk havde været i luften i en måned. Derfor skrev vi en lille statushistorie, hvor vi samlede top 10 over de mest læste nyheder fra marts måned. Læs mere her.

Mor og far sidder i Grøften, show, komedieshow, Tivoli Glassalen, Peter Frödin, Anders W. Berthelsen, Mia Lyhne, Kirsten Lehfeldt
FOTO: Fra venstre Anders W. Berthelsen, Mia Lyhne, Peter Frödin og Kirsten Lehfeldt ©Tivoli

Hvad sker der, når Tivolis porte lukker?
Tivoli Glassalen er den 23. maj klar med et nyt komedieshow, ‘Mor og far sidder i Grøften’, med Anders W. Berthelsen, Mia Lyhne, Peter Frödin og Kirsten Lehfeldt. Forestillingen dykker ned i den sande og dystre historie om, hvad der sker, når Tivolis porte lukker, og mørket falder på. Læs mere her.

AKT1 opfører radiodrama live på Frederiks Bastion
AKT1 er en ny dansk og nordisk radiodramatik med Danmarks mest anerkendte instruktører, lydscenografer og skuespillere. Den 9. april på Frederiks Bastion indspiller en række kendte danskere fire hørespil live, som senere ud gives som podcasts. Læs mere her.

Årets DR Slotskoncert hylder det bedste fra Broadway
Dette års DR Slotskoncert byder på de bedste sange fra de største Broadway-musicals. Det er DR SymfoniOrkestret, der for 26. gang inviterer til årets traditionsrige DR Slotskoncert i de smukke omgivelser ved Ledreborg Slot. Læs mere her.

Moulin Rouge, Nicole Kidman, Ewan McGregor, Baz Luhrmann
FOTO: Nicole Kidman og Ewan McGregor i ‘Moulin Rouge’ (2001) ©Scanpix
Udland

Kærlighedsfilmen ‘Moulin Rouge’ forvandles til musical
Baz Luhrmanns prisvindende film ‘Moulin Rouge’ fra 2001 bliver til musical. Handlingen foregår i Paris og centrerer omkring romantikken mellem den kæmpende digter Christian og byens mest kendte kurtisane, Satine. Rollerne som Christian og Satine, der i filmen var besat af Nicole Kidman og Ewan McGregor, bliver i musicalen spillet af Aaron Tveit og Karen Olivo. Læs mere her.

Tidligere radikaliserede unge vil bekæmpe ekstremisme
Det Norske Teater har den 13. april premiere på deres autentiske forestilling ‘Utafor’. Her bliver publikum konfronteret med unge mennesker, der alle har haft radikalisering og ekstremisme inde på livet. Læs mere her.

Previous articleDramatisering af ‘Kvinden ved 1000 grader’ kan opleves på Folketeatret
Next articleThe Olivier Awards 2018: Her er vinderne