Filmhittet ‘Flashdance’ bliver til dansk musical

Flashdance, musical, filmhit, 80'erne, musikhuset Aarhus, Operaen, Silas Holst, Sicilia Gadborg Høegh, 2019
FOTO: Sicilia Gadborg Høegh og Silas Holst ©Musikhuset Aarhus

Den ikoniske kærligheds- og dansefilm Flashdance kan i 2019 genopleves i en ny, stor dansk musicalversion. Her kan man opleve musicalstjernen Silas Holst og Reumert-vindende Sicilia Gadborg Høegh i hovedrollerne, og disse to får bl.a. også selskab af Robert Hansen.

Flashdance handler om den 18-årige kvinde Alex Owens, der om dagen knokler som svejser på det lokale stålværk i Pittsburg. Hun drømmer dog om at blive professionel danser, så om aftenen danser hun på en bar for at tjene penge nok til at kunne udleve sin drøm. Chefen på stålværket, Nick Hurley, forelsker sig i den viljestærke Alex, og en romantisk men kompliceret kærlighedshistorie begynder.

Filmen fik premiere i 1983 og er sammen med ‘Dirty Dancing’ én af de mest ikoniske danse- og musikfilm fra 1980’erne. Musicalen tager publikum med på en nostalgi-rejse fra start 80’erne med hits som ‘What A Feeling’, ‘Maniac’ og ‘I Love Rock & Roll’. Sange, der gjorde soundtracket til et af periodens bedst sælgende album med over seks mio. solgte eksemplarer alene i USA.

Både Holst og Høegh er kendte ansigter på teaterscenen. Holst er netop nu aktuel i den anmelderroste publikumssucces ‘The Book of Mormon’, der spiller på Det Ny Teater. Høegh, der vandt Reumerts Talentpris i 2015, kan snart opleves i Klaus Rifbjergs Den Kroniske Uskyld, der kommer på de skrå brædder for første gang fra den 26. april.

Flashdance blev forvandlet til en musical i 2008 og er siden blevet opført bl.a. på West End, samt været på turné i England og USA. Nu får den en dansk version, der kommer til Musikhuset Aarhus den 20. april 2019 og derefter rammer Operaen i København den 5. juli 2019. Du kan læse mere og finde billetter her.

Previous article‘Generation Krop’ konfronterer skønhedsidealerne
Next articleUgens salgstal fra Broadway