Pretty Woman, musical
FOTO: Pretty Woman. © Miklos Szabo

PRETTY WOMAN: THE MUSICAL får premiere i Tivolis Koncertsal 14. september næste år og skal derefter landet rundt på en stor danmarksturné. I hovedrollerne som Vivian og Edward ses henh. Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Tomas Ambt Kofod.

Lion Musicals kan i dag løfte sløret for, at vor tids mest populære amerikanske romantiske filmkomedie nu rammer Danmark som musical for første gang. Broadway-hittet PRETTY WOMAN – THE MUSICAL med nye sange af rockikonet og superstjernen Bryan Adams får Danmarkspremiere i Tivolis Koncertsal 14. september 2022 og kan derefter opleves i Randers, Viborg, Aalborg, Odense, Vejle, Esbjerg, Holstebro og Aarhus. Billetsalget går i gang på torsdag d. 28. oktober kl. 10.00 på Ticketmaster.dk

Forestillingens producent Thomas Langkjær fra Lion Entertainment er stolt over, at det er lykkedes at sikre danmarkspremieren på PRETTY WOMAN – THE MUSICAL. Han udtaler:

”Når jeg tænker tilbage, er Pretty Woman én af de film jeg husker tydeligst fra mine teenageår. Det var et kærlighedseventyr, som en hel generation kunne relatere til. Mange af scenerne er blevet klassikere, og det var virkelig en af de film, der om nogen definerede tiden i starten af 90’erne. Den var kæmpestor dengang, og den har kun vokset sig endnu større siden. Jeg er enormt stolt over, at vi nu kan præsentere den første danske version af musicaludgaven. Det er fantastisk, at det er lykkes at få en verdensstjerne som Bryan Adams til at skrive en hel musical, og til den danske opsætning har vi allieret os med de allerbedste kræfter både på og bagved scenen. Jeg tør godt love et fedt show af en musical med masser af super god musik, fede dansenumre og romantik, der driver ned af væggene.”

Filmen der blev et globalt kulturfænomen

Pretty Woman (1990) er filmen, der bragte Julia Roberts på det globale landkort, skaffede hende en Golden Globe-statuette og en Oscar-nominering samt gjorde Richard Gere til international superstjerne. Det romantiske Hollywood-eventyr om den hårdkogte gadeprostituerede Vivian og den kyniske forretningsmand Edward, der forelsker sig hovedkulds i hinanden, blev produceret for et moderat budget på 14 mio. dollars. Men da filmen fik biografpremiere, sprængte den alle rammer, omsatte for 463 mio. dollars på verdensplan og har fortsat rekorden som den bedst indtjenende romantiske komedie i filmhistorien. Siden biografpremieren for 31 år siden er filmen blevet folkeeje, globalt kulturfænomen og genudsendes igen og igen på tv, ligesom en lang række af filmens replikker og scener har opnået noget nær udødelighed.

Folkene bag musicalen

PRETTY WOMAN – THE MUSICAL havde premiere på Nederlander Theatre på Broadway i 2018, hvor den fik flotte anmeldelser og gik for fulde huse indtil Corona lukkede Broadway ned. Nu er den overført til West End i London, hvor den også brager derud af. Musicalens manuskript er skabt af de to ophavsmænd til filmen, filminstruktør Garry Marshall, som døde inden musicalen fik premiere, og manuskriptforfatter J.F. Lawton.

Og alle de nye sange er skabt af en af 80’ernes og 90’ernes allerstørste internationale superstjerner: Bryan Adams. Manden, der har solgt tæt på 60 mio. album og har lavet verdenshits som Summer of 69, Heaven, Run to You, Please Forgive Me, Have You Ever Really Loved A Woman og det største hit af dem all, (Everything I Do), I Do it For You fra Kevin Costners filmsucces Robin Hood – Den Fredløse. Sangene til musicalen har Bryan Adams lavet sammen med sin gamle samarbejdspartner Jim Vallance, som han, lige siden gennembruddet i slut-70’erne, har haft et løbende samarbejde med.

Alle de uforglemmelige øjeblikke fra filmen er med i musicalen

Publikum kan roligt begynde at glæde sig til næste efterår. PRETTY WOMAN – THE MUSICAL bliver en forrygende, morsom og ikke mindst hjertegribende romantisk musical med en perlerække af nye, rockede Bryan Adams-ballader, som fremkalder søde minder om lyden af 1990, filmens premiereår. Naturligvis kommer filmens musikalske højdepunkt, Roy Orbisons legendariske titelnummer Pretty Woman også til at indgå i forestillingen.

Publikum kan se frem til at genopleve alle de uforglemmelige øjeblikke fra filmen og lære alle de ikoniske karakterer bedre at kende på en hel ny måde, fra Vivian og Edward til hans slibrige advokat Philip Stuckey, Vivians festlige veninde Kit og ikke mindst den elskelige hoteldirektør Mr. Thompson.

I Julia Roberts og Richard Geres fodspor

På scenen i Danmark har Lion Musicals valgt de to skuespillere som skal gå i Julia Roberts’ og Richard Geres fodspor. Som den rå, smukke og impulsive Vivian kan publikum glæde sig til at møde Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014 og har siden medvirket i store musicals som Disneys Aladdin – The Musical, Disneys Den Lille Havfrue – The Musical og Seebach, alle på Fredericia Teater, Chicago på Det Ny Teater, som Sanne Salomonsen i Sanne og netop nu som Susan Himmelblå i Midt om natten, begge produceret af Lion Musicals og Live Nation. Ved siden af musicalrollerne har Nina Maria været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Gulddreng og Aqua.

Som den kyniske mangemilliardær Edward Lester er det lykkedes Lion Musicals at sikre sig en af Danmarks førende musicalstjerner, Tomas Ambt Kofod, der i løbet af de sidste 20 år har spillet en lang række af de største musicalroller. Vi nævner i flæng Danny Zuko i Grease (Fredericia Teater, 2005), Tony i West Side Story (Fredericia Teater, 2006), Udyret i Beauty and the Beast (Det Ny Teater, 2004, 2014), Jean Valjean i Les Misérables (Det Ny Teater, 2009), Fantomet i Love Never Dies (Det Ny Teater, 2012) og The Phantom of the Opera (Det Ny Teater, 2018), titelrollerne i Jekyll & Hyde (Det Ny Teater, 2016) og Billy Flynn i Chicago (Det NY Teater, 2017).

I PRETTY WOMAN – The Musical medvirker desuden et stort ensemble af skuespillere, musicalperformere, sangere og dansere. Den samlede rolleliste offentliggøres, så snart alle navne er på plads.

Det danske hold bag scenen

Bag scenen bliver det instruktør Heinrich Christensen, der skal styrer slagets gang. Han har senest skabt iscenesættelsen til både Midt om natten og den anmelderroste opsætning af The Sound of Music på Malmø Opera, som spiller netop nu. Den prisbelønnede scenograf Benjamin La Cour (Disneys Klokkeren fra Notre Dame, Den skaldede frisør, The Bodyguard) vil stå for scenografi og kostumer, mens koreografien er lagt i hænderne på Nellie Bethel. Hun er uddannet i København, men bor i dag i LA og har i seks år turneret verden rundt som fast danser for Jennifer Lopez – og sideløbende optrådt i Cirque Du Soleil’s MJ One show i Las Vegas. I 2020 var Nellie, sammen med to kolleger, de første danske dansere til Superbowl Half Time Show nogensinde, og hun arbejder også med stjernenavne som Rihanna, Alicia Keys, Beyoncé, Ne-Yo, Kanye West, Fergie, Mya m.fl.

Historien

Han vil lave en forretningsaftale…

Hun vil have det hele… og deres kærlighed sprænger alle rammer!

Den hovedrige, men ensomme finansmand Edward Lewis kan ikke kan finde tilbage til sit hotel. Han forvilder sig ind i Hollywoods red light district, spørger om vej og får ved et tilfælde samlet den prostituerede Vivian op, der for 10 dollars indvilliger i at vise ham vej til The Beverly Wilshire Hotel. De tilbringer natten sammen, og da Edward næste morgen indser, at han får brug for en kvindelig ledsager til diverse selskaber og business-middage, hyrer han den smukke Vivian for en hel uge. Det starter som en ren forretningsaftale, men som dagene går, forelsker de sig hjælpeløst i hinanden. Og da ugen er gået, er de nødt til at se sandheden i øjnene…

PRETTY WOMAN – THE MUSICAL spiller fra den 14. september 2022 til den 15. januar 2023, hvor den starter i Tivoli og efterfølgende kommer rundt på en stor Danmarksturné.

Billetsalget går i gang på torsdag d. 28. oktober kl. 10.00 på Ticketmaster.dk.

Tidligere artikelNATTENS ENDE er et akustisk korværk på Glyptoteket
Næste artikelNordisk Teaterlaboratorium og Asia Culture Center går sammen om stort, fælles teaterprojekt