Flyv hen over isen med det første og eneste skøjte- og dansekompagni

Le Patin Libre at Alexandra Palace, part of Dance Umbrella 2014.

Den 23. og 24. november kan man opleve den moderne skøjte- og danseforestilling VERTICAL INFLUENCES på is i Gladsaxe Skøjtehal. Danse- og skøjteforestillingen er skabt af det canadiske skøjteløberkompagni Le Patin Libre. Dansehallerne præsenterer forestillingen i samarbejde med Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Skøjteløber-Forening.

VERTICAL INFLUENCES består af to dele henholdsvis værket Influences og værket Vertical. I det første værk udforsker fem skøjteløbere de menneskelige relationer mellem individet og dens gruppe. I det efterfølgende værk udforskes en ny relation mellem tilskuer og forestilling, hvor publikum placeres på isen og bliver vidner til et intenst skøjteløb, der sætter hele luften i bevægelse.

Stjernebesat kompagni

Den moderne skøjteforestilling udføres af mesterlige skøjteløbere, der har lagt både medaljer, pailletter og pasticher på hylden. De medvirkende er skøjteløberkompagniet Le Patin Libre bestående af Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley og Jasmin Boivin. Siden 2005 har kompagniet turneret verden rundt med deres anmelderroste og totalt udsolgte forestillinger. Over 100 forestillinger er indtil nu blevet vist verden over, og nu rammer de isen for første gang i Danmark i Gladsaxe Skøjtehal med både dobbelt-forestilling og after ice-skating party.

Et stærkt samarbejde

VERTICAL INFLUENCES har fundet vej til Danmark gennem et unikt samarbejde mellem Dansehallerne, Gladsaxe Skøjteløber-Forening og Gladsaxe Skøjtehal. Og Hanne Svejstrup, Dansehallernes aktivitetschef mener, at der er noget helt særligt at se frem til:

”Vertical Influences er et bevis på at det er muligt at forene to kunstneriske udtryk til en vedkommende, smuk og virtuos forestilling. Vi er rigtig glade for, at vi i et godt og tæt samarbejde med Gladsaxe Skøjteløber-Forening og Gladsaxe Skøjtehal/Gladsaxe Kommune, kan være med til at give publikum en helt enestående danseoplevelse. Tag et varmt uldtæppe med!”

Berit Tromborg, formand for Gladsaxe Skøjteløber-Forening var heller ikke et øjeblik i tvivl omkring at indlede et samarbejde:

”Det var uden tøven, at vi sagde ja til at være med i samarbejdet omkring opsætningen af Vertical Influences”. Det er en super spændende og anderledes opsætning i forhold til det, vi ellers ser i Danmark. Det går bare så godt i tråd med det, klubben står for, hvor shows og udfoldelse til musik, er noget vi prioriterer højt på alle niveauer.”

Og Holger Kortbek, idrætschef i Gladsaxe Kommune fremhæver, hvordan samarbejdet kan forstærke kulturlivet på nye måder:

”Gladsaxe Kommune prioriterer et rigt og mangfoldigt kultur- og idrætsliv, og vi er optaget af partnerskabsaftaler med andre aktører.  Det bidrager med andre vinkler, aktiviteter og events til nytænkningen og det eksperimenterende del af idrætten og kulturens verden. Det er partnerskabet med Dansehallerne et glimrende eksempel på, hvor Le Patin Libre bidrager til, at en anderledes skøjteoplevelse i forening skaber en god kombination af en kulturel- og en idrætslig oplevelse for borgerne i Gladsaxe”

VERTICAL INFLUENCES spiller kun den 23. og 24. november i Gladsaxe Skøjtehal.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleTeatergrad sætter fokus på LIGEVÆRD i samfundet
Next articleScience-fiction-drama sætter fokus på det danske demokrati på Teater Katapult